fredag 3. juli 2015

Bading på Meia Praia

Tid: 28.juni 2015, kl 23:55

Solsenger og parasoller på stranden.
Mange ledige solsenger.

Ny dag, ny strand. Når de lokale snakker om the beach, mener de ikke bystranden eller de spektakulære klippestrendene. Den stranden de er mest stolt av Meia Praia, som ligger på østsiden av elven. Og det er slettes ingen strand å skammes over. Den er visstnok 4 kilometer lang, og hele veien (så langt jeg kunne se), er det kun finkornet sand, langgrunt og fritt for steiner. Strandbarer som leier ut solsenger ligger spredt jevnt bortover langs stranda, ettersom det er flere boligområder langs disse 4 kilometrene. Egentlig er ingen ting å trekke for på denne stranda. Eneste jeg sliter med er at den kunne vært plukket ut av en hvilken som helst side i en sydenkatalog. Den mangler det spesielle, som klippestrendene har.

Også i dag var det gule flagget oppe, og dønningene som slo mot stranden var til tider høyere enn barna våre. Ikke har det hindret verken barn eller voksne i å ha det gøy i bølgene.

For å komme til stranden kan man ta en liten ferge over elven som kostet 60 cent per pers. For noen med sovende barn i barnevogn virket det lite lurt å bære vogna ned trappen og over på fergen. Derfor gikk vi heller over gangbrua lenger oppe i elven, noe som nok gjorde turen en kilometer lenger.

 

Parasoller spredt utover sanden på en lang og bred strand.
Stranden har plettfri sandbunn og virker å ha det langs alle sine fire kilometer.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten