Denne bloggen er gammel

Alle innlegg er flyttet til min nye reiseblogg på wordpress.com.

onsdag 5. mai 2010

Sigala

Det var denne båten, som trafikkerer mellom Hurghada og Sharm el Sheik, som var årsaken til at vi valgte å bo i Sigala
Hurghada er en by som strekker seg over store arealer langs Rødehavskysten. Lonely Planet deler byen opp i to deler, al-Dahar og Sigala. Al-Dahar så ut til å være den mest sentrale delen av byen, men bortsett fra at det var der vi gikk av bussen fra Luxor, brukte vi ikke noe tid i denne bydelen.

I Sigala, som ligger lenger sør, ligger havnen. Fordi vi måtte rekke båten til Sharm el-Sheik som gikk grytidlig om morgenen den siste dagen valgte vi å bo i denne bydelen, men det viste seg å være et dårlig argument for å bo her. Området nærmest havnen er mest preget av industri og er ikke noe trivelig sted å være, derfor er de fleste hotellene plassert nokså langt unna. En taxi for å rekke båten er nok den beste løsningen uansett.

Når beliggenheten til havnen ikke lenger er noe argument for å bo i Sigala er det vanskelig å finne noen argumenter i det hele tatt. Sigala falt rett og slett ikke i smak. Omtrent annenhver tomt var en byggetomt hvor det så ut til at byggingen hadde gått i stå på grunn av de trange tidene, og fordi Hurghada generelt er en by som lever av turisme var det også lite autentisk sjarm å finne. Sigala manglet dessuten noe av det jeg aller mest forventer å finne i en badeby, nemlig en strandpromenade. Nesten alle strandtomtene er okkupert av hoteller. Det eneste stedet i Sigala hvor det var trivelig å spasere var langs hovedgaten Sharia Sheraton, som var flankert av butikker og restauranter.

Det eneste argumentet for å bo i Sigala måtte ha vært om al-Dahar var enda verre, men det har jeg som sagt ikke grunnlag for å bedømme. Det er neppe heller noen grunn til å tro det fordi al-Dahar var det området hvor det først ble bygget hoteller. Mitt råd er rett og slett å styre unna Sigala.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten