mandag 22. juli 2013

Spania oppsummert

Jeg har etterhvert forstått at byen vi bor i heter Sabinillas, mens La Duquesa er området rundt marinaen sør i byen. Noen av fordommene mine mot Spania har nok fallt i løpet av denne uken. 70 prosent av andelseierne i leilighetskomplekset er visstnok spanjoler. Resten virker jevnt fordelt mellom briter og bergensere. Nordmenn som må ha en brunost innen en armlengdes avstand vil nok ikke overleve her. Varene i butikkene er spanske, og alle skiltene er på spansk. Er du heldig treffer du en som kan engelsk. Den dårlige engelskkunnskapen blant folk, både i Sabinillas, Granada og selv på Gibraltar var den største overraskelsen.

Prisnivået varierte. Vanlige varer koster en brøkdel av prisen hjemme, men måltider har vi fått billigere i andre land (fortsatt mye billigere enn hjemme da). Synes også at spanjolene burde vært mer stolte av egen matkultur. Det kunne være en utfordring å finne autentisk spansk mat, men det vi fant var bra. Hadde vi oppsøkt flere mindre byer hadde vi kanskje funnet mer av dette, men vi fikk ikke satt av tid til alt.

Å kjøre bil over store avstander går som en drøm, med fine motorveier og flott landskap. Kommer man inn i byene blir utfordringene større. Mange enveiskjøringer og skilting som kan forvirre kan fort gjøre en kort tur lang.

Alt i alt er vi naturligvis veldig fornøyde, og Gibraltarklippen og Alhambra var de store høydepunktene. Dette var vår første tur til Spania, men det blir nok fler. Vi kjenner jo noen som har leilighet der, så vi kan jo håpe på flere invitasjoner. :)

Både Alhambra og utsikten derfra er blant flere ting vi kommer til å savne fra Spania

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten