onsdag 6. juli 2016

Båttur til Venezia

Mennesker foran på en båt. Venezia kan sees i bakgrunnen.
Båten nærmer seg Venezia.

Når vi er så nær en by som Venezia må vi jo barna få se den. Fordi vi var usikre på hvordan det er å parkere der, foretrakk vi å reise dit med båt fremfor bil. Dessuten er det aldri feil med en tur på sjøen.

En nokså liten, to-etasjers båt som ligger til kai i Venezia.
Båten vår.

 

Billettene for oss alle kom på solide 156 euro, og de kjøpte vi et par dager i forveien på byens turistkontor. Båten gikk fra havnen i Caorle kl. 8 presis. Veldig presis, skulle vi erfare, for de hadde allerede kastet fortøyningene da vi kom frem et par minutter før 8. Kom oss heldigvis ombord likevel.

Markusplassen i Venezia. To søyler, ett tårn og deler av Dogepalasset foran en stor plass.
Det var ikke noe flomvann på Markusplassen denne gangen.

 

Båten er forholdsvis liten, med plass til å sitte både under tak og på dekk. Det er en enkel bar ombord og toaletter vi ikke har testet. Båtturen hver vei tar godt over to timer, og det var rolig sjø hele veien. Ifølge brosjyren legger båten til kai ved Markusplassen, men sannheten var heller den bydelen som heter Castello lenger øst. Dette området er forøvrig ikke et dårlig sted å slå i hjel noen timer hvis man beregner god tid på å rekke returen. Utover dette ble Venezia grundig nok blogget om under Inas og min reise hit tre år tidligere.

 

Canal Grande i Venezia. En bred kanal med gamle palasser på begge sider. En motorbåt er på vei ut av bildet.
Rialto-broen var under oppussing denne gangen, men Canal Grande er alltid like flott.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten