onsdag 6. juli 2016

Bydelen Castello

Et lite torg med små serveringssteder bak en kanal med en bro.
På motsatt side av Arsenale ligger et torg hvor man kan trekke seg tilbake fra alle folkene rundt Markusplassen.

De sentrale delene av Venezia har ofte den forbannelsen at de enten er totalt overbefolket eller fullstendig øde. Vi hadde litt tid å slå i hjel før vi skulle ta båten tilbake til Caorle, og kunne tenke oss å ta en is eller drink på et rolig sted. Etter å ha lett forgjeves inne i byen etter et slikt sted, fant vi en bar/gelateria ved sjøen mellom Markusplassen og der hvor båten lå fortøyd. Det var roligere enn ved San Marco, men fortsatt med skammelige priser - 12 euro for en is og 4 euro for en espresso.

To mennesker som slapper av ved en kanal. Fargerike hus innover kanalen.
Et fint sted for å slappe av.

 

Vi skulle bare krysse en bro til på vei østover for å finne det vi lette etter - i massevis! Vi var nå i området rundt Arsenale, som domineres av et stort marinemuseum. Her fant vi noen små torg med koselige servingssteder.

 

Etter å ha krysset enda en bro østover kom vi til Via Garibaldi, en lang og bred gate som gikk diagonalt gjennom bydelen, veldig utypisk Venezia. Her var det også flere enkle serveringssteder, og vi tok oss tid til en spritze på en av dem. Prisene her var jevnt over halvparten av der vi satt bare noen hundre meter lenger vest. Dette har blitt vårt nye favorittområde i Venezia.

Et vinkelformet hus foran en bred og rett gate.
Via Garibaldi er ikke som andre gater i Venezia.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten