tirsdag 1. oktober 2013

Klassisk konsert

Vi må alltid få med oss noe kulturelt når vi er på byferiere, og da spesielt i Venezia, som både kan regnes som Vivaldis og operaens hjemby. Dessverre klaffet ikke tidspunktet slik at La Fenice hadde noen forestilling mens vi er her, men det finnes nok av enklere alternativer. Utenfor Markuskirken kunne vi høre øvingene fra et lokale ved siden av, og det viste seg at det holdes konserter på Ateneo San Basso hver kveld, vekselvis Vivaldis "Fire årstider" og "Vivaldi el'Opera", som er høydepunkter fra Vivaldis komposisjoner og diverse andre operaer.

Vi kjøpte billettene en time i forveien. Plassene er ikke nummerert, og publikum var ikke særlig flinke til å fylle opp de tomme setene, så det lønner seg å komme tidlig hvis man skal sitte sammen.

Den intime konserten ble holdt i en liten hall med veldig god akustikk. Orkeresteret besto av fire strykere og et piano i tillegg til en sopran og en tenor. Reportuaret startet med to stykker av Vivaldi, og fortsatte med arier fra kjente operaer fra folk som Donizetti, Verdi og Puccini.

Det første stykket startet litt surt, men orkesteret tok seg raskt inn da de fikk stemt instrumentene sine skikkelig. Vokalistene var fantastisk gode, men har kanskje noen mindre begrensninger som skiller dem fra de aller beste.

Konserten var unnagjort på en time. Dette formatet kan særlig anbefales for de som ønsker å gjøre seg mer kjent med operaens verden uten å gå til en helaftens forestilling. Billettene kostet 30 euro.

Utenfor Ateno San Basso

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten