lørdag 5. oktober 2013

Rundt omkring i Dorsoduro

Tid: 4. oktober 2013, kl. 17:45
Sted: På flyet mot Amsterdam

Gondolverksted i Dorsoduro, og den eneste trebygningen vi så.
Vi hadde ingen fast agenda for den siste dagen, men bestemte oss for å rusle over Accademia-broen og se litt mer av området der etter at vi hadde pakket og sjekket ut. På Accademia-galleriet var det ingen kø denne gangen, så vi ha hatt uflaks den dagen vi var der. I dag skulle vi heller rusle litt på måfå og håpet på at vi etterhvert skulle ende opp på Campo Santa Margarita.

Kanal gjennom Dorsoduro

Dorsoduro-området har et mer lavmælt preg enn San Marco, særlig når man beveger seg bort fra Gand Canal. Etter å ha surret litt rundt uten retningssans befant vi oss plutselig på den andre siden øya og kunne se over mot den avsidesliggende bydelen Guidecca. Langs denne vannkanten ser det ut til at cruiseskipene legger til. Jo større, desto lenger vest.

Markedet på Campo Santa Margarita
Vi kom oss til Campo Santa Margarita også. Det er et stort torg utenfor en kirke, hvor det både var et lite marked og en god del serveringssteder. Markedet er ikke på langt nær på størrelse med det på Rialto, men atmosfæren er mye mer avslappet og tydeligvis brukt mer av lokale folk enn turister.

Etter å ha spist lunsj på et av spisestedene kastet vi oss på nytt ut i jungelen av smågater og kanaler for å finne veien til Rialto og videre tilbake til hotellet.

Lokalt loppemarked

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten