fredag 4. oktober 2013

Rusletur gjennom Canaregio og San Polo & Santa Crose

Denne dagen hadde vi lite annet på agendaen enn å shoppe litt og rusle rundt i byen. Etter å ha gjort oss ferdige med Markusplassen og shoppingen, beveget vi oss nordover Strada Nova, gaten forbi hotellet, hvor vi ikke hadde vært tidligere.

Campo Santi Apostoli, der Strada Nova begynner
Strada Nova og gatene som følger er livlige gater hele veien parallelt med Grand Canal. Gatene blir etterhvert bredere og ble det nærmeste noe vi kan kalle en hovedgate i Venezia. Men søker man etter ro og idyll behøver man ikke gå langt inn i sidegatene for å finne det. Etter å ha krysset Canal Canaregio fant vi til og med en bortgjemt park, som så ut til å være ukjent for alle andre enn de fastboende.

Si det på italiensk
Jo nærmere vi kom Piazzale Roma, der jernbanestasjonen ligger og bilene parkeres, desto mer folksomt ble det. Vi tok broen over Grand Canal og prøvde å finne veien gjennom bydelen San Polo & Santa Crose til Ponte Rialto. Det var ikke enkelt, til tross for tidvis god skilting.  Det går ingen opplagt hovedgate gjennom området, og mange av gatene er smale og nokså folketomme. Plutselig åpner det seg en stor plass foran en kirke, før man må finne den riktige smale gaten for å komme seg videre.


En stille kanal i San Polo & Santa Crose
Men vakkert er det også her, med de samme idylliske kanalene som ellers, men det er langt mellom gondolene. Når man nærmer seg Rialto livner det til igjen.

Et av torgene som plutselig dukker opp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten