lørdag 5. oktober 2013

Hotel Locanda ai Santi Apostoli

Hotellet med det lange navnet er et lite hotell med kun 10 rom. Det har en sentral beliggenhet langs en av de travleste gatene i byen, bare få minutter fra Rialtobroen. Vi var heller ikke snauere enn at vi også bestilte et rom med utsikt over Grand Canal. Det er klart at en slik utsikt gir litt ekstra, men den fine fellesstuen med balkong gir alle gjestene mulighet til å nyte utsikten, uansett hvilket rom de har.

Hotellets fasade mot Grand Canal. Hotellet holder til i øverste etasje.
Velger man et rom mot kanalen bør man også være klar over at man da har vindu mot den mest trafikkerte gaten i byen. Har man et lett sovehjerte kan ha lett for å våkne av vaporettoer, lastebåter og den øvrige trafikken på kanalen som pågår døgnet rundt. Men det plaget heldigvis ikke oss.

Rommet vår var det ingen grunn til å klage på, hvis vi ser bort fra at gulvet var like skjevt som en skibakke. Badet hadde en bra dusj og et badekar, vi hadde et romslig garderobeskap, minibar, som riktignok bare ble delvis fylt opp, og en TV vi knapt skrudde på. Trådløs-nettet var enkel å bruke og dekningen god.

Frokosten var kanskje i enkleste laget. Kun en type ost og skinke, pluss crossanter, toast, rundstykker, yoghurt og noe frukt. Ina gjorde lurt i å ta med eget brød. Ellers var det også glutenfrie rundstykker på supermarkedet Billa, ikke så langt oppe i gata. Kaffen som sto fremme var americano, men det var også mulig å bestille espresso eller cappuchino hvis personalet hadde tid. Frokostrommet var også i minste laget. En gang ble vi stående å vente ganske lenge på et ledig bord.

Så var det prisen da. 243 euro per natt kostet rommet. Hoteller i Venezia har aldri vært kjent for sin lave pris, og med kanalutsikt søker man ikke etter de laveste prisene. Det er kun en gang hvert tiende år vi unner oss hotellrom som dette.

Panoramautsikt over Grand Canal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten