fredag 1. mai 2015

Vår andre Spania-tur oppsummert

Utsikt over Casares.

For åtte år siden reiste vi til Kreta med en Ylva som var like gammel som Ask er nå, i tillegg til Brage, som da var snart 2 år gammel. Jeg minnes den turen som noe i overkant ambisiøs, og fryket at denne turen kunne bli det samme.

Nå skal det sies at vi har vært heldige med barna våre. De er ikke av typen som skaper mest bråk, og Ask synes å følge i Brage og Ylvas fotspor. Det som har gitt oss ekstra pes for å reise med baby, kan ikke han få skylda for. Men det er ikke til å unngå at det tar ekstra tid med amming, tåteflasker pakking av stellesaker og bleieskift. Derfor har vi hatt litt roligere tempo enn vi pleier, og kun 2 skikkelige utflukter.

Av babyutstyr hadde vi med oss det meste hjemmefra. Det tar litt ekstra plass i bagasjen med ting man fint får kjøpt her, men her er det andre merkevarer, og man diskuterer ikke med en baby om hvilket bleiemerke som passer best. Nytt i forhold til forrige gang vi hadde små barn er at vi pakket barnevognen bedre inn når vi flyr. Dette fordi forsikringsselskapene ikke liker plastposene man får utdelt på flyplassen. Vi leide privat en trolleybag som beskytter vognen bedre. Ulempen er at denne pakken tar mye større plass i bilen. Men det er nok verdt det. Reiser man mye er det kun et spørsmål om tid før barnevogna blir ødelagt.

Som nevnt ble det få utflukter, men Casares og Ronda er begge fine byer på hver sin måte, og absolutt verd å sette av en dag for å besøke. Men husk reisesyketabletter! Jeg ble nesten bilsyk selv av å kjøre på de svingete veiene. Vi hadde ambisjoner om å besøke enda flere byer, men det får vente. Det er godt mulig vi låner den samme leiligheten enda en gang, men neste år bør vi nok velge et annet land enn Spania.

Trang gate med god utsikt i Casares.

Vi har aldri tidligere reist til Middelhavet så sent på året, men vi visste at været blir mindre stabilt rundt den norske høstferien. Det sies at Costa del Sol har 300 soldager i året. I så fall har 10% av de resterende truffet på ferien vår. For noe full klaff med været har vi ikke hatt. Vi unngikk heldigvis regnvær, bortsett fra den natten vi landet i Malaga. Men det har vært mye overskyet og av og til mye vind. Temperaturen har vært fin, med mellom 20 - 25 grader. Det har vært shortsvær hver dag, men det var greit med noe langermet om kveldene.

Den norske høstferien er på tampen av sesongen, og det merkes på været.

Ellers kommer jeg selvsagt til å savne prisene i Spania. Vi spiste lunsj for 4 personer fra 40 euro og middager fra 70. I butikken koster de billigste vinflaskene under en euro, og en vellagret manchego-ost koster en fjerdedel av en vanlig ost i Norge. Hadde vi laget all maten selv kunne vi nesten har spart inn flybilletten etter noen uker.

Jeg skrev det sannsynligvis etter forrige tur også, men er det en ting spanjolene må skjerpe seg på, så er det engelsken. I et land med så høy arbeidsledighet og så mye turisme, høres det ut som en enkel vei ut av uføret å lære seg å konversere med turistene. Her er du ganske heldig hvis du finner en kelner som snakker brukbart engelsk, og langt heldigere hvis du finner noen i en butikk.

En siste ting verdt å skrive om Spania og solkysten, er mangfoldet. Ja, det stemmer at mesteparten av kyststripen er nedbygget av turismen, og at den romantiske havnebyen man vanligvis drømmer om må man finne et annet sted. Men hvis man bare kjører et par mil innover landet, ligger det fine byer som venter på deg. Og både Malaga og Marbella skal dessuten ha fine gamlebyer. Med de raske motorveiene i Spania kan man dekke over store områder ved hjelp av et par timers biltur. Da er det greit å ha tilgang til en leilighet i Sabinillas.

Barn ingen hindring, tar bare litt mer tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten