mandag 12. april 2010

Kairo sentrum

Hovedgaten Talat Harb sett fra balkongen vår
De fleste hotellene, samt det Egyptiske museet er plassert i det komersielle sentrum av byen (downtown). Bydelen domineres av hovedgaten Talaat Harb Street som strekker seg fra veikrysset Midan Tahrir og ned til Nilen. Folk som ferdes her lever mer etter vestlig kultur enn ellers i Egypt, og kler seg gjerne i vestlig inspirerte klær, både kvinner som menn.

Bydelen er ikke noe kjedelig område av den grunn. Man skal ikke stikke langt inn i sidegatene før man finner tradisjonelt kledde menn som vasker fortauet utenfor butikken sin og hilser med et høflig "Hello, welcome to Egypt", og gjerne forsøker å vise deg hva butikken hans har å by på.

Med så mange hoteller i området, er det mange som vil gjøre turismen til en del av sitt levebrød som trekker hit. Taxisjåfører roper etter deg ustanselig, og på fortauene treffer du folk som prøver å overbevise deg om at de kan vise deg alle pyramidene for en veldig billig penge. Funker ikke dette forsøker de å få deg til å stikke innom butikken til fetteren sin eller kaffebaren til en annen fetter. Alle ser ut til å ha minst en fetter i hver bransje.

Denne hasslingen kan veldig for bli slitsom, men det er noe man bare må lære seg å leve med i Egypt. Vi erfarte etterhvert at folk ble mindre pågående hvis vi gikk målbevisst dit vi skulle, og ikke så ut som vi slet med å finne frem. Derfor er det en god ide å studere bykartene nøye før man kaster seg ut på byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten