tirsdag 7. juli 2015

Aqualand

Tid: Onsdag 1. juli 2015, kl 23:45

Et svømmebassen med sklier for mindre barn. En kjempebøtte tømmer vann over skliene.
De minste barna får en ekstra dusj.

Da vi landet på Faro ble vi nærmest overfalt av brosjyrer med rabattkuponger for diverse aktiviteter, blant annet x antall badeland. Vi ga brosjyrene til barna og lot de bestemme hvilket vi skulle velge. Valget ble Aqualand, som ligger rett ved motorveien mellom Lagoa og Albufeira.

Inngang med en blå trapp opp fra parkeringsplassen.
Inngangen.

Bilturen tok en knapp halvtime, og parkeringsplassen rett utenfor inngangen var mindre enn halvfull. Det kostet ca 60 euro å få hele familien innenfor. Garderoben var lite å skryte, da man måtte gå til butikken for å leie nøkler til skapene, og det var ingen benker å skifte på. Men det var et stellebord der, slik at det gikk greit å skifte på Ask.

3 vannsklier som svinger seg nedover.
Hydra, hvor man skal skli ned på baderinger.

Det er tydeligvis ikke full sesong ennå, for det var slettes ikke mange folk der og flere av kioskene var stengt. Det var heller ikke det beste været, noe som nok også forklarer det beskjedne oppmøtet. Greit at vi ikke kjøpte hurtigpass, for noen kø var det knapt snakk om. Vi laget oss en base på en av de mange solsengene (som koster 3.50 euro) nær barneanlegget Paradiso Infantil.

To høye vannsklier.
De to høyeste vannskliene i Aqualand. Det ene for å gi fart til surfebrett, det andre en vanlig vannsklie.

Det er i alt 11 attraksjoner på Aqualand, tilpasset alle komfortsoner. Adrenalinjunkiene kan ta surfetårnet Pistas Brandas, hvor man sklir ned fra et 25 meter høyt tårn ut i bassenget på et surfebrett, eller som Brage, Kamikaze, som er den høyeste vannsklien i Algarve. De uten adrenalin kan flyte rolig på en badering langs en kanal eller rett og slett svømme i svømmebassenget. De fleste skliene krever at du bruker en badering eller matte. Savnet flere "vanlige" sklier.

Lunsj fikk vi kjøpt i restauranten, hvor de selger vanlig gatekjøkkenmat. Vi fikk mettet familien for 20 - 30 euro.

3 parallelle vannsklier.
En av de litt for få skliene hvor man ikke trenger badering eller annet utstyr.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten