tirsdag 27. mars 2018

Warner Bros Studio Tour

Et vanntårn med Warner Bros logoen.
Du vet du er fremme når...

Hvis man er filminteressert, men synes (med god grunn) at Disneyland og Universal Studios er for dyrt, da er Warner Bros Studio Tour et bra alternativ. Denne turen er en ren filmfaglig omvisning, og ingen fornøyelsespark.

Vi kom dit ved å ta metroen til Universal City, og Uber derfra til WB. Det ikoniske vanntårnet med WB-logoen fortalte at vi var fremme. Vi måtte gjennom en sikkerhetskontroll for å komme inn, og vi måtte ha pass i tillegg til billetter (husker ikke om vi faktisk måtte vise passene). Vel sjekket inn ble vi tildelt et kort med en farge og et nummer som fortalte hvilken bil vi skulle sitte på. Så var det bare å vente til vi ble ropt opp.

Turen begynte med en kort filmfremvisning som skulle skru opp forventningene ved å kryssklippe høydepunktene fra WB sin lange historie. Deretter ble vi geleidet i små grupper ut i små, åpne, elektiske busser som kjørte oss gjennom det store området som studioene okkuperte.

Liten, åpen buss med flere mennesker ombord.
avi ble kjørt rundt i disse bussene

Først kjørte vi gjennom gater som gjenskapte strøk i New York og Chicago, deretter gjennom et lite stykke Chile og en «regnskog» hvor man blant annet hadde filmet deler av Jurassic Park, og etterhvert gjennom Anytown, som er ment å gjenskape en hvilken som helst amerikansk småby. Noen av bygningene var kun kullisser, som knapt var store nok innvendig til at man kunne gå inn døra. Andre bygninger ble brukt som kontorer når det ikke ble filmet der. Når nye filmer skal spilles inn tilpasses bygningene slik at man ikke kjenner de igjen fra film til film. Av og til klipper de til og med løvet av trærne og limer det på igjen for å tilpasse seg den nødvendige årstiden.

Grå bygårdsfasade med en dør, vinduer og en branntrapp.
Her bodde Miss Hannigan i Annie-filmen.

En buss som kjører gjennom en gate «gamle» murbygninger.
En liten tur gjennom Brooklyn.
Trangt smug mellom murbygninger med flere branntrapper.
Her ble scener fra Spiderman spilt inn.
Lite og gammelt hus angivelig fra 1800-tallet.
Dette huset ble blant brukt i True Blood
Gate med pittoreske, små og fargerike bygårder.
Gatebilde fra Anytown.

Bussen kjørte også gjennom noen kulisseverksteder hvor folk jobbet i full sving. Lurer på disse folka tenker om turistbussene som nær kjører over dem flere ganger daglig.

2 motorsykler og noen biler brukt i Batman-filmene.
Fra Batmans garasje.

Bussen hadde også et par stopp ved noen utstillinger av kostymer fra filmer som Batman, Wonder Woman og Harry Potter, samt en egen garasje for batmobiler.

2 damen som sitter ved et bord foran en peis, en liten og en stor.
Ina og Hanne spiser frokost i Bilbos hule. Bakgrunnen er kun en papplate, men virker tredimensjonal på bildet. Møblene er også ordnet slik at den ene virker større enn den andre.

Etter bussturen gikk vi gjennom utstillingen Script to screen som forklarer hele prosessen med filmarbeidet fra manusskriving, via produksjonsdesign, casting, innspilling, spesialeffekter til lydsetting. Det var mange interaktive stasjoner underveis, som design din egen batmobil, spill en rolle i Friends og ri på kosteskaft (akkurat som på tilsvarende studio i Watford).

Inkludert en lunsj på Central Perk og langvarig shopping i souvenirsjappa tok hele turen 4 timer.

En åpen kafeteria bak en vegg som skal være fasaden til kafeen i Friends.
Turen ble avsluttet med lunsj på Central Perk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten