søndag 21. juli 2013

Alhambra

Noe av det første man ser når man kommer innenfor porten
For å komme til Alhambra, palasset til herskerne i Granada fra arabisk tid, gikk vi først til Plaza Nueva og tok til høyre opp en bratt og veldig koselig  gate. Etter hvert kom vi over til en frodig park med vann rennende på begge sider av veien.

Ved billettluka var det en lang og stillestående kø, men Ina fikk vite at det også var mulig å kjøpe billetter på automater ved siden av souvenirbutikken. Riktignok for en euro mer, men såpass villige er vi til å slippe å stå i kø. Voksenbilletten koster 14 euro, barn under 12 år gratis. På billetten sto det trykket når vi hadde adgang til Palacio Nazaries, noe man ikke bør gå glipp av.


Borgmurer, veltrimmede hekker og vakker utsikt
Palassområdet er ubeskrivelig vakkert. Pent klippede hekker, tårn med brystvern, karpedammer og ikke minst utsikten mot den vakre bydelen Albayzin. Men det nytter ikke å prøve å beskrive noe som er ubeskrivelig.

Gårdsrom i Palacio Nazaries
Det var litt kø for å komme inn på Palacio Nazaries, trolig for å ikke ha for mange folk inne i bygningen samtidig. Vi gikk gjennom flere rom, alle utsøkt dekorert med fliser, mosaikker og relieffer på veggene. Innemellom var det noen åpne gårdsrom, og et av høydepunktene var en avlang karpedam med hekker på begge sider.
Søylegang i et gårdsrom
Det var alt vi rakk å se av Alhambra, men det var mer enn nok for barna. Turen gjennom hagen Generalife måtte vi gi slipp på.

En av Alhambras vakre hager

Utsikt mot Albayzin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten