søndag 15. oktober 2017

Kalamaja og Telliskivi

Trehus i ulike farger langs en gate, godt skjult av trær.
Kalamaja er kjent for sin trehusbebyggelse og omtales ofte som Tallinns bohemstrøk.

Vi ville gjerne se litt mer av det Tallinn som finnes utenfor byen, og hadde lest at Kalamaja skal være et spennende sted som har fått nytt liv i nedlagte fabrikker de siste tiårene. Man kommer dit ved å gå gjennom bymuren på vestsiden, gå gjennom parken som går langs muren og gjennom en undergang som tar deg til en jernbanestasjon. Her kan man enten fortsette rett frem innover trehusbebyggelsen, eller man kan gå langs jernbanen for å utforske markedene som ligger der.

Grønnsaksboden foran et stort overbygg med skiltet Balti Jaam Turg.
Grønnsaksmarkedet på Balti Jaam Turg.

Dette var en lørdag formiddag, så vi valgte det siste. Lørdag er jo markedsdag. Det første vi kom til var Balti Jaam Turg. På utsiden var det et stort grønnsaksmarked, mens det på innsiden var et slags kjøpesenter med en kombinasjon av vanlige mat- og klesbutikker, og loppemarked/second hand-butikker.

Gammel fabrikkhall med masse småting til salgs, blant annet t-skjorter med Putin-motiv.
Loppemarked på Depoo.

På sørsiden av Balti Jaam Turg ligger Depoo, som er et enda mer renspikka second hand konsept, hvor det knapt finnes grenser for hva man kan kjøpe. Har man sans for rekvisitter fra sovjet-tiden, er dette stedet å lete.

Hjørnet på murbygning med stor tekst på veggen.
Telliskivi Creative City.

Etterhvert kom vi også til Telliskivi Creative City, som er lekeplassen for Tallinns hipstere. I disse nedlagte fabrikkene er det en blanding av kreative næringer, fair trade butikker, kafeer og ikke minst et stort, men godt skjult loppemarked. Kunsten på veggene er i seg selv en grunn til å dra hit. Ellers har området fortsatt noe å strekke seg etter for å få forvirrede førstegangsbesøkende til å finne til de riktige stedene.

Gårdsrom med et stort kvinneportrett på veggen.
Mye kunst på veggene i Telliskivi.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten