fredag 19. juli 2013

Bading på Estapona

Sommeren 2013

Estepona har en langgrunn og beskyttet strand for vindfulle dager
Vi var klare for en ny dag på stranden, men siden vinden har frisknet til ble vi anbefalt å kjøre til Estapona, ca 15 minutter nordover. Der ligger stranden i en liten vik, og en molo er bygget for å gi ekstra beskyttelse.

Avkjøringen til stranden er like før byen, og det var tett med både biler og folk. Likevel var det flust med parkeringsplasser bare vi kjørte langt nok innover. En mann sto og dirigerte parkeringen og tok i mot frivillige "donations" som eneste betaling. Aner ikke om han faktisk jobbet der eller bare hadde funnet på en kreativ måte å tjene penger på. Uansett, så lenger han bidrar til effektiv parkering har jeg ingen ting imot å donere et par euro.

Vi kunne se to kafeer innerst i viken som tilbød solsenger, og vi valgte Havana, som var den nærmeste. 2 solsenger kostet rimelige 9 euro.

Stranden var upåklagelig, til tross for litt flytende søppel og at bølgene og den fine sanden grumset til vannet. Stranden er langgrunn og det var knapt en stein å finne på bunnen.

Vi rakk en liten spasertur på havna i Estepona før vi dro hjem, men fikk ikke noe særlig inntrykk av byen. Det var en del serveringssteder der, men det virket veldig dødt på denne tiden av døgnet. Vi kunne se på noen postkort at det finnes en fin gamleby her, men vi hadde ikke tid til å lete oss frem til denne.

Måkefiesta på Esteponas marina

Høsten 2014

Estepona er stedet å bade når vinden rår.Værmeldingen for i dag var egentlig ganske dyster, men også litt tvetydig. Som vanlig foretrekker vi å tilbringe den siste dagen på stranda for å sikre oss litt farge og ta et høytidelig årets siste sjøbad, men ikke uansett vær. Derfor hadde vi en plan B om å ta en tur til Marbella.

Heldigvis skiftet meterologene mening i siste øyeblikk, men vinden var fortsatt kraftig, så vi valgte å dra til Estepona og legge oss på stranden der. Vi vet fra tidligere at den ligger i en lun bukt hvor det er behagelig å være mens vinden herjer alle andre steder.

Estepona ligger 15 km herfra, og i motsetning til da vi var her i sommerferien i fjor, var det nå god plass og enkelt å parkere.

Det har vært sagt mye om Estepona, særlig når det gjelder estetikk og masseturisme, men vi har egentlig aldri brydd oss om så mye annet en stranden. Det er en av de beste strender jeg vet om, langgrunn og så å si steinfri. Innerst i den lune bukta er sjøen stille og barnevennlig uansett vær. Litt lenger vest kan bølgene slå inn mot land, til stor forlystelse for de som liker litt action. Vi hadde det ihvertfall veldig gøy med å kaste oss med bølgene og "surfe" mot stranden. Det beste med å bade sammen med barn er at man kan gjøre slike ting uten å oppfattes som barnslig.
Moro med bølger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten