søndag 8. april 2018

Kabelvogn gjennom San Francisco

To trikker møtes i en gate med tette trær på begge sider.
Endestasjonen i Powell Street.

When in Rome, do as the Romans don’t.
Hvis fransiscanerne faktiskt bruker kabelvogner til sin daglige pendling, så tviler jeg på om de noengang kommer frem i tide. Når man er i San Francisco for første gang, så må man jo bare kjøre kabelvogn. Og slik er det visst flere som tenker, for sjelden har jeg stått i en lenger trikkekø.

Vi tenkte at hvis vi startet turen ved endestasjonen Powel Street Station, så ville vi bli sikret gode plasser i vognen. Vi hadde nemlig sett folk henge på utsiden av disse vognene mens de slepte seg oppover bakkene i San Francisco. Det var det nok flere som hadde sett, for køen gikk rundt hele blindgaten og et godt stykke oppover gaten. Det skal vanskelig forsvares å stå i den samme køen flere ganger, så heretter blir det nok mere vanlig trikk.

En kabelvogn i en meget bratt bakke. 3 etasjers hus i ulike farger i bakgrunnen.
Ved endestasjonen i Hyde Street.


En enkeltreise med kabelvogn koster uforskammede 7 dollar, men vi hadde uansett kjøpt Muni card for 3 dager for 33 dollar (altså mer enn et ukeskort i Los Angeles).

Da vi endelig kom oss ombord på en vogn, var den knapt halvfull, til tross for den lange køen. Det ga i hvert fall folk på de neste stoppene en mulighet til å komme ombord, men jo lenger opp i bakken man ventet, desto flere trikker måtte man nok se passere.

Turen gikk fra skyskraperlandskapet rundt Union Square over åsene med lavere bebyggelse til Hyde Street Pier på den andre siden av byen, gjennom tildels ufattelig bratte bakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten