torsdag 29. mars 2018

Universal Studios

En globus med teksten Universal Studios, plassert i en fontene.
Du vet du er fremme når...

Høydepunktet under oppholdet i Los Angeles skulle være Universal Studios eller Disneyland. Billetene var for dyre til at vi kunne velge begge deler, og vi ble ikke enige om hva vi måtte droppe. Dermed delte vi oss opp, slik at gutta dro til Universal Studios, og jentene til Disneyland.

Turen til Universal for oss gutta var rimelig enkel ettersom vi bor nær metroen. Dermed var det bare å sitte på med den et par stopp nordover. Vel fremme på Universal City fulgte vi bare skiltene over veien, hvor det sto en shuttle-buss som kjørte oss det siste stykket. For å komme inn måtte vi gjennom en sikkerhetskontroll før billettkontrollen.

Storskala kopi av Hogwards, med utseende som et slott fra middelalderen.
Hogwards, med Harry Potter and the Forbidden Journey.

Jeg hadde på forhånd lastet ned parkens egen app, noe som skulle vise seg å være nyttig. Da vi kom inn fortalte den at Harry Potter an the forbidden journey, allerede hadde 15 minutters kø før noen andre hadde kø i det hele tatt. Jeg regnet ikke med at denne kom til å bli noe mindre i løpet av dagen, så vi gikk rett dit. Senere på dagen var denne køen 2 timer lang. Den har bygget opp en imponerende kopi av Hogsmeade og Hogwards, og det er selvsagt i Hogwards at denne turen finner sted. Køen gikk gjennom skolens trange ganger, selvsagt med levende portretter på veggene. Selve turen er et heidundrandes stykke multimediakunst hvor man blir med på kosteskaft på quiddich-kamper, flukt fra drager, desperanter og edderkopper. Man blir fullstendig slukt opp i animasjonen og aner ikke om bevegelsene kommer fra stolen man sitter i eller om sansene lurer deg. Varm anbefaling fra en familiefar som ellers ikke er så glad i karuseller.

Utsikt fra en båt over en elv hvor to dinosaurer beiter langs kanten.
Jurassic Park, før det begynte å bli vått.

Ellers bør man få med seg en flåtetur gjennom Jurassic Park. Det begynner pent og rolig, med selvsagt «går noe galt» og det ender med en flukt fra t-rex’er. Regn med å bli våt.

Inngang til The Simpsons Ride med munnen til klovnen Krusty som inngangsportal.
Springfield

Svært mange av attraksjonene er såkalte 4D-opplevelser, med og uten briller, og etter å ha kjørt noen synes man etterhvert det blir mye av de samme. Morsomst av de var The Simpsons Ride, etterfulgt av Minions Mahem.

Et basseng mellom mengder av skrapmetall. To menn jager hverandre på vannscooter.
Actionscene fra Waterworld

Ikke fullt så heseblesende er Animal Actors (dyreshow) og Special Effects Show, som er rene oppvisninger. Mer action, men uten risiko for at frokosten skal komme opp igjen, får man på Waterworld. Det er påfallende hvordan filmene som minnes i disse parkene er noen helt andre enn de som han minnes på Dolby Theatre. Ta noen av de bakerste plassene hvis du ikke vil bli våt.

Vann som fosser nedover en sliten gate med gamle hus.
En flomscene gjenskapes under Studio Tour.

Studio Tour kan lett sammenliknes med Warner Bros sin, men er kortet ned til en time og heller ikke her klarer man å styre unna noen 3D show og actioneventyr. Noe WB gjerne kan lære av Universal er å vise filmklipp fra kulissene man kjører forbi, slik at man kan kjenne igjen det man ser.

En «havneby» med trehus og båter på vannet. En haifinne sees til venstre på bildet.
Både Haisommer og Murder she wrote ble spilt inn i denne kunstige idyllen. Se nøye til venstre på bildet.

Det er nok av butikker og spisesteder, men det kan nok være vanskelig å finne plass. Likevel gikk det greit for oss da vi spise kylling- og vaffelsandwich i Springfield.

På utsiden av Parken er Universal City Walk, som rett og slett er en vanlig gågate med butikker, spisesteder og ekstra attraksjoner. Noe vi ikke fikk testet selv var iFly, hvor man kan simulere fallskermhopping i en vertikal vindkorridor. Vi valgte heller å gå til bussene som tok oss tilbake til metroen.

En gågate om kvelden med mye noenlys. En stor figur av King Kong henger over gaten.
Universal City Walk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten