mandag 26. mars 2018

Downtown Hollywood

Trafikkert gate med bygninger og mange mennesker på begge sider.
Hollywood Boulevard

Første mål for den første dagen i Los Angeles var å komme oss til sentrum av Hollywood. Vi bor ikke så langt unna, så vi hadde kjøpt oss ukesbilletter til metroen, og tok undergrunnen to stopp før vi var der.

Vi kom opp like utenfor Dolby Theater, mest kjent for Oscar-utdelingene. Store lyssøyler på begge siden av gangen listet opp alle filmene som har vunnet prisen for beste film. Stort lenger kom vi ikke før oppdaget at vi var over på kjøpesenteret Highland.

En stor, sandfarget bygning med et stort inngangsparti. «Dolby Theatre» er skrevet over inngangen.
Dolby Theatre, hvor Oscar-utdelingene finner sted.

Highland er et kjøpesenter i friluft, noe som gjør det litt mindre trykkende (og på dager som denne litt mindre varmt) enn på norske kjøpesentre. Butikkene er ganske ordinære, men utsikten mot Hollywood-skiltet trekker ganske mange turister.

Rund, åpen plass med fontene i midten. Butikker og kafeer i flere etasjer rundt plassen. Høye palmer og elefantskulpturer dekorerer plassen.
Inne på kjøpesenteret Highland.

Ute på gaten igjen kom vi fort til Chinese Theater, en IMAX-kino som er mest kjent for fotavtrykkene og signaturene til filmstjerner fra alle tider. Sonja Hennie er eneste norske bidrag.
Ellers er denne delen av Hollywood Boulevard en del av den kjente Walk of Fame, med stjerner med navnene på kjente kulturpersonligheter. Man har her også alt som kjennetegner typiske turistfeller, inkludert sightseeingbusser og og muligheten til å ta en selfie med Marylin Monroe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten