tirsdag 4. mai 2010

Shopping i Luxor

Terningkast: 3. Vi brukte lite tid (og penger) til shopping i Luxor, og kan dermed ikke gi noen fullgod vurdering av disse mulighetene, men etter hva vi observerte var tilbudet omtrent slik man kunne forvente av en turistby. Det mest fornuftige vi kjøpte var et skjerf i bomull til Ina på en salgsbod utenfor Hatshepsut-tempelet før vi skulle gå over fjellet til Kongenes Dal. Hvis jeg ikke husker feil måtte vi ut med ca. 10 pund for dette etter litt tålmodig pruting.

I tillegg til basaren utenfor Hatshepsut-tempelet var det også basarer utenfor Kongenes- og Dronninges daler, og helt sikkert flere steder som jeg ikke husker i farten. Disse selger de sedvanlige katte-statuettene, enkle tekstiler, kopier av diverse funn-gjenstander og naturligvis postkort. Disse souvenirene er vanligvis laget av solide materialer, men en større bredde i tilbudet ville vært ønskelig. Vår erfaring er at det er lettere å prute ned prisen ved disse bodene enn det er i de mer ordinære butikkene. Det var ihvertfall utrolig hvor lave prisene ble da vi forsøkte å komme oss gjennom basarene uten interesse av å kjøpe noe som helst.

I landsbyen Gourna, som ligger mellom severdighetene på vestsiden, vrimler det av alabaster- og papyrusfabrikker. Vi tok oss aldri bryderiet med å undersøke disse nærmere, men i ettertid angrer jeg egentlig litt på dette. I sentrum av Luxor er det naturligvis også noen basargater. Denne fikk vi heller ikke undersøkt spesielt grundig, men den kommer uansett ikke i nærheten av hva Cairo kan tilby av basarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten