torsdag 6. mai 2010

Severdigheter og aktiviteter i Dahab

En fugl på stranda mellom Assalah og Dahab City

Se og gjøre

Terningkast: 3 Det er ingen severdigheter å snakke om i nærheten av Dahab, bortsett fra de som finnes under vann. Men Dahab er et gunstig utgangspunkt for utflukter innover Sinai-halvøya. Den mest populære av disse går til St. Katharina klosteret og Sinai-fjellet, hvor Moses i følge Bibelen mottok de ti bud. Andre populære utflukter går til Colored Canyon, som skal være de vakreste fjellene på Sinai (og det sier ikke lite!), eller en ørken-safari, som ofte inkluderer et besøk i en beduin-leir.

Rekreasjon og strender

Terningkast: 5 Dahab er et av de få stedene i Egypt hvor det virkelig går an å slappe av. Dette kan man ikke minst gjøre på de mange strandkafeene, hvor man kan bli sittende hele dagen uten at noen synes det er noe merkverdig med det. Men helt unna hasslingen slipper man heller ikke her, da noen beduin-jenter til stadighet forsøker å selge gjestene noen bracelets, til tross for personalets iherdige forsøk på å holde dem unna.

Ønsker man å være litt mer aktiv er dykking, snorkling eller badig det mest nærliggende. De fleste dykkerbutikkene finner man ved den nordlige delen av Assalah, det beste stedet for snorkling finner man i Eel Garden nord for Assalah, mens den beste badestranden ligger i Dahab City.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten