onsdag 5. mai 2010

Dahab City

Stranden i Dahab City
Dahab City, som den nyere delen av byen kalles, ligger en drøy kilometer syd for Assalah. Det kan virke som noen ikke har fått med seg at begrepet city er forbeholdt storbyer, for særlig mye til by er dette egentlig ikke. Men man finner de fasiliteter som man ikke finner i Assalah, som busstasjon, bank og postkontor, foruten noen hoteller som forsøker å holde virkeligheten ute ved å isolere seg bak høye gjerder. Man kan på mange måter si at den pakketurist-pregede Dahab City er den rake motsetningen til det backpacker-dominerte Assalah.


Det som først og fremst gjør Dahab City verdt et besøk er sandstranden, som til gjengjeld er veldig fin. Den ligger gjemt mellom alle hotellene, men vi opplevde ingen begrensninger på tilgangen.

For å bevege seg mellom Assalah og Dahab City anbefales det å ta en taxi. I Dahab betyr dette at man setter seg på lasteplanet på en pick-up. Vi forsøkte å gå dit ved å følge stranden, men denne turen viste seg å være mye lenger enn ventet fordi vi forvillet oss langt ut på odden som skiller havet og bukta inn mot Dahab City.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten