tirsdag 12. mai 2015

Bryllupet

Ooobs, feil bryllup (men veldig stilig)

Tid: Tirsdag den 5. mai 2015, kl. 23:30
Sted: Sofitel, Manila

Bryllupet ble avholdt på hotellet Sofitel, et av de mer høytsvevende hotellene i Manila. Det var ikke noe stort bryllup, særlig sammenliknet med det andre bryllupet som ble arrangert på samme hotell, hvor man hadde rigget opp en utendørs kirke ved vannkanten med strykerorkester og fyrverkeri. Og ja, vi var et øyeblikk nær ved å havne i feil bryllup.

Men vi var på et fint bryllup vi også. Både seremoni og middag ble avholdt på en bar midt mellom bassengene. Det startet med at først brudeparet etterfulgt av forlovere og deretter resten av gjestene gikk inn to og to i prosesjon. Seremonien ble holdt av en prest og en person fra myndighetene. Det var vanskelig å høre hva som ble sagt i lyden av frisk bris fra sjøen og plaskende barn i bassenget, men jeg regner med at seremonilederne sa noe høytidelig om ekteskapet. I motsetning til i Norge slipper ikke brudeparet unna med å bare si "ja", men må erklære for hverandre løfter at de skal elske hverandre hele livet. Til slutt signerte forloverne protokollen.

Under seremonien (på riktig bryllup)

Etterpå var det fest. Middagen var en buffét med mer mat enn jeg hadde mage til å smake på, bl.a. små og store reker, blekksprut, lam og alle filippineres stolthet, helgrillet gris. Maten var utmerket, og det var nyttig å spise sammen med filippinere som kunne forklare meg hvordan de ulike rettene egentlig skal spises. De spiser normalt med gaffel og skje, men er også veldig liberale med å spise med fingrene.

Det var hyggelig å bli kjent med brudens familie. De kunne fortelle at de kom fra det område som ble hardest rammet av en tyfon som raste over landet for noen år siden. De mistet alt de eide og hadde jobbet for, men var mest glade for at de kom fra katastrofen med livet i behold. De kjente mange som ikke var like heldige. Siden har de klart å bygge alt opp igjen, og nå lever de livene sine som før.

Festen ble avsluttet relativt tidlig. Brudeparet har ikke rykte på seg til å feire til langt på natt. Jeg tror noen av slektningene til bruden ble skuffet over at disco og karaoke var strøket fra programmet. Selv tar jeg det med fatning.

Helgrillet gris, midtpunktet ved alle festlige anledninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten