torsdag 2. juli 2015

Båttur langs Ponta da Piedade

Sjøen mellom klipper og grotter.
En båttur mellom disse klippene kan man ikke gå glipp av når man er i Algarve.

En båttur langs Ponta da Piedate, den gjennomhullede odden sørvest for Lagos, er en av tingene man "må gjøre" når man er her. Går man langs elven får man tilbud om slike turer kastet etter seg, men vi kjøpte billettene på Lagos Ticket Shop inne i sentrum. Tror ikke det var så dumt, for der fikk vi bedre oversikt over tilbudene og gode råd om hva som passet for oss med et lite barn på lasset. Billettene for 2 voksne og 2 barn på Discovery kostet 60 euro. Ask reiser fortsatt gratis.

En liten båt med kurs mot en grotte i fjellsiden.
Båtene kjører inn i, gjennom og mellom grottene.

Vi ble rådet til å møte opp et kvarter før avgang for å sikre oss gode plasser. Det hjalp lite, for båten fikk ikke lagt til brygga før den skulle ha reist. Vi fikk oss ganske gode plasser i skyggen likevel. Det var en bra dag for båttur, for temperaturen hadde steget kraftig og litt frisk sjøluft gjorde det lettere å holde ut. Været var rolig, men noen kraftige dønninger fikk likevel båten til å gynge en del. Så likevel ingen som ble alvorlig sjøsyke.

En liten båt med turister sett gjennom en grotte.
En annen båt med turister.

Båtturen ut til odden tok ikke mer enn 10 - 15 minutter. Der ankret vi opp, og en lettbåt som fulgte oss tok passasjerene i puljer inn til grottene. De som ble igjen på båten kunne bade og leke på en flytende trampoline mens vi ventet på tur.

Turbulent vann mellom to klipper.
Man skulle nesten tro at dette er en stri elv.

Grotteekspedisjonen var en uforglemmelig opplevelse. Tuppen av odden er en sveitserost av en kystlinje, og lettbåten tok oss inn i grottene og ut igjen på den andre siden. Noen grotter hadde utviklet seg til laguner inne i fjellet, hvor man kunne se himmelen gjennom hull i taket. Jeg mistet tellingen over hvor mange grotter vi var inne i, og alle grottene hadde tydeligvis egne navn. Noen steder måtte vi vente litt slik at andre turistbåter skulle komme seg ut, og jeg kjente en viss misunnelse på kajakkpadlerne som kunne komme seg inn i enda mindre grotter. Men man bør nok vite hva man driver med når man ferdes på egenhånd, for bølgene skapte kraftige strømmer der inne.

Oppover mot blå himmel gjennom et hull i grottetaket.
En titt oppover.

Båten hadde fasiliteter som toalett og en liten bar. Hele turen tok omlag to og en halv time. Jeg synes det var litt dårlig informasjon om hva som skulle skje under båtturen, men vi fikk gjort det vi skulle og totalopplevelsen var knallbra.

Sikt ut mot åpent hav gjennom en grotteåpning.
Så var det ut igjen.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten