onsdag 23. mars 2016

Old Town

Små, gamle butikker langs en gågate.
Old Town kan gi deg følelsen av å være i en westernfilm.

Mesteparten av den første dagen hadde vi fri, slik at vi kunne være litt turister. Og hva er vel mer naturlig for turister å gjøre enn å reise rett til gamlebyen? Vi kom oss dit ved å kjøpe et dagskort til the trolley (trikken) for 5 dollar pluss et compass card til 2 dollar, og ta trolley'en fem stasjoner nordover.

Old Town er et avgrenset og bilfritt område med restaurerte hus fra spansk og meksikansk tid. Det var her California i sin tid ble født, ettersom dette var det første stedet på USAs vestkyst at europeere slo seg ned.

En gammel bygning med skilt hvor det står "Wells Fargo".
Her er banken, nå et museum.

Man får følelsen av å være i en fredelig cowboylandsby når man er her, når man rusler mellom saloons og butikker, og de som jobber i butikkene er kledd i tradisjonelle klær. Butikkene er rene turistfeller selvsagt, men det betyr jo ikke at de ikke kan selge interessante ting. Vi brukte i hvert fall en god del tid i butikker som solgte godteri, kaffe og te, og en del artige meksikanske gaveartikler. Andre bygninger er gjort til små museer.

En hvit kirke i meksikansk stil.
Gammel meksikansk arkitektur preger mye av San Diego, ikke bare i Old Town.

Det er ikke bare innenfor dette parkområdet man kan kalle det en gamleby. Videre nedover gaten er det fortsatt gamle bygninger som dominerer, og jeg mistenker at prisene kan være lavere i butikkene som ligger her. Men vi tok oss ikke tid til å finne ut av dette, og avsluttet heller besøket i Old Town med en stor, håndlaget iskrem.

En vaffelkjeks med is, krem og et kirsebær på toppen.
En stor iskrem avsluttet besøket.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten