søndag 27. mars 2016

Downtown og Gaslamp Quarter

Bakgård i et kjøpesenter.
Innsiden av Horton Plaza.

Downtown San Diego starter like over veien fra hotellet. Bebyggelsen er en blanding av høye og lave bygninger, men mens man går langs gaten merken man egentlig lite til hvor høye bygningene er. Om det er på grunn av eller på tross av skyskraperne vi synes San Diego er en fin by er ikke godt å si. Skyline´n i byen kan på ingen måte sammenliknes med Manhattan, men det nå nærmest en selvfølge at en amerikansk storby har skyskrapere. Lik det eller ikke.

Det store kjøpesenteret Horton Plaza suger til seg nesten alt som finnes av shopping i sentrum. Her finnes store kjeder som Macy´s og Nordstrom, samt en del mindre butikker. En åpen gate og en rekke trapper går gjennom senteret i flere etasjer. På øverste plan ligger flere spisesteder. Det er egentlig litt trist at Horton Plaza dominerer så mye som det gjør, for det gjør sentrumsgatene nokså kjedelige.

Gate i skumringen med mange mennesker på fortauene.
Det livner til i Gaslamp Quarter.

Unntaket er Gaslamp Quarter, som ligger i kvartalene rundt krysset mellom Market Street og Fifth Avenue. Her er det mer eller mindre sammenhengende bebyggelse fra slutten av 1800-tallet. Dette pleide å være byens snuskestrøk, men nå er det fullt av restauranter og utesteder, og er det klare førstevalget når man skal gå ut om kvelden.

Sykkeldrosje med noenlys.
Sykkeldrosje med noenlys. Hvem kan vel si nei til det?

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten