søndag 21. juli 2013

Reisen dit

Tid: 12.juli - 2013, kl. 01:00
Sted: leiligheten

Det kunne virke som at også været på Gibraltar var britisk
Gibraltar ligger en drøy halvtimes kjøretur fra stedet vi bor, så det er nærmest en selvfølge å ta turen når man før er i området. Vi fant veien greit, men det kan være lurt å lese kartet litt grundigere enn vi gjorde, for stedsnavnene dukker ikke opp på veiskiltene før man er ganske nær.

Vi har hørt at det kan være litt mye styr med å få med seg bil over grensen. Vi skal jo faktisk ut av Schengen-området. Derfor parkerte vi i La Linea på den spanske siden av grensen. Å finne parkeringsplass var ikke enkelt. Det er en stor parkeringsplass like ved grenseovergangen, men den så full ut, og det var lang kø inn dit. Men vi fant en gateparkering langs en park et stykke inn i byen, hvor det kostet 5 euro å stå hele dagen.

Stakkers La Linea, som får så stor strøm av turister hver dag, bare for å reise videre til Gibraltar. De har satt opp et stort tivoli nær grensestasjonen for å få en litt større del av kaka, men det funket ikke på oss.


En flystripe må krysses for å komme inn i Gibraltar. Se deg godt til begge sider før du krysser.
Vi fulgte den etterhvert økende strømmen av mennesker på veien mot grenseovergangen. Man bør ha med pass for å komme over grensen, men vaktene var knapt interessert i å se på det. På Britisk side vekslet vi til oss noen pund. Det var strengt tatt ikke nødvendig, for det går fint an å bruke euro i Gibraltar, men man smører ganske kraftig på i vekslingskursen i butikkene. Deretter hoppet vi på første og beste rutebuss som tok oss til sentrum.

Byporten ved Grand Casemates Square

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten