mandag 3. mai 2010

Vestsiden Luxor

Fergen legger til kai ved vestsiden av Nilen
Flere ferger trafikkerer Nilen kontinuerlig for å frakte passasjerer over til vestsiden, hvor Thebens Necropolis ligger, med Kongenes Dal og andre unike severdigheter. Skulle ikke disse fergene dekke behovet for transport, er det også nok av dem som tilbyr transport med privat motorbåt for den samme prisen (1 pund) etter litt ufrivillig pruting.

Under vårt opphold i Luxor bodde vi på vestsiden, som er en betydelig mindre og langt roligere bydel enn østsiden. Bydelen kan tilby en håndfull hoteller og spisesteder, samt noen butikker og en Internett-kafe. Her kan man nesten gå helt i fred for haslere, bortsett fra nede ved elvebredden hvor noen båteiere kan komme til å tilby en romantisk båttur på Nilen.

Ved å bo på vestsiden kom vi også tettere inn på lokalbefolkningen enn vi ellers gjorde under reisen. Folk bor tett sammen, og vi fikk inntrykk av at alle kjente hverandre. Midt oppi dette var hotellet vårt, og vi følte at vi med denne beliggenheten fikk et godt innblikk i den egyptisk hverdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten