torsdag 18. juli 2013

La Duquesa

Porte de La Duquesa
Etter å ha sløvet den første dagen ved bassenget tok vi oss etterhvert tid til å se seg litt rundt i nærområdet. Jeg hadde lovet barna en is hver etter at de hadde vist at de fortsatt hadde svømmeferdighetene ved like. Derfor var det primære målet for turen å finne en isbar. De beste spisestedene i området ligger ligger i marinaen Porta La Duquesa. Turen dit gikk forbi noen ubebygde tomter og motorveien som gjør det enkelt å kjøre langs kysten med bil, men desto vanskeligere å komme seg rundt til fots.

Marinaen er et koselig havneområde med bebyggelse i tradisjonell stil, men trolig tegnet av samme kopieringsmaskin som bygget leilighetskomplekset vi bor i. Vi fant en isbar med godt utvalg av iskremer og milkshaker. Bra det var jeg og ikke barna som kun etter en titt på bildet bestilte en sitronsorbet med vodka.På dagtid er marinaen relativt rolig, men det er åpenbart dette som er stedet på kveldstid. Utvalget av restauranter var rikelig med italiske, thailandske, indiske, kinesiske og argentinske spisesteder. Spansk mat var det vanskeligere å finne, men det finnes.


Det er først på kvelden det livner til
På begge siden av havnen er det strender, og fra fyret ytterst på bryggen kan man se helt til Gibraltarklippen. Turen tilbake gikk langs stranden hvor vi vasset litt på de små, glattslipte steinene i fjæra. Vi fikk se mer av denne stranden senere.

Selve byen utenfor marinaen er nokså hverdagslig, uten noen arkitektur eller attraksjoner som roper på superlativene. Må innrømme at jeg lenge var usikker på om byen egentlig heter La Duquesa eller Sabinillas. Navnene omgår hverandre på skilter og kart. Byen virker mer "spansk" fremfor et sted som er overkjørt av turisme. Så aldri noen svenskspråklige menyer eller oppslag, knapt nok noen på engelsk. Faktisk er 70% av andelseierne i leilihetskomplekset vi bodde på spanjoler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten