søndag 22. mai 2011

Portara

Portara er en perfekt bilderamme til hva du måtte finne i nærheten
Gamle tempelruiner er også moro for barna - på sin måte
Det er også mulig å bade fra moloen
Grekerne i gammel tid var flittige, det skal de ha. Men heller ikke de maktet alltid å fullføre med alt de foretok seg, og særlig på Naxos er det mange eksempler på dette. Rundt om på øya finnes det ulike kouros, som er uferdige statuer, men mest kjent er nok Portara, porten til et tempel som aldri ble ferdig. Den står på en holme ved havnen og er øyas fremste landmerke. Det går en molo ut til holmen, hvor det dessuten er populært å bade hvis det skulle friste - også for barn. Stranden Grotta ligger også like ved, hvis man ikke vil
bade fra moloen.

Porten, som ble bygget på 700-tallet før Kristus, står på holmens høyeste punkt ved enden av det som nok skulle ha vært tempelets grunnmur. Noen søylerester ligger også spredt rundt omkring. Porten er en perfekt bilderamme for det man måtte finne på å ta bilde av der og da, være seg havnen, naboøya Paros, eller det mest populære: solnedgangen.

Også barna hadde det mye moro her ute, vel å merke når de først hadde gått ut dit. Steiner og søylerester danner en fin hinderløype som kan holde barn i aktivitet en god stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten