søndag 22. mai 2011

Agios Prokopios

Hovedgaten
Stranden i Agios Prokopios er bra - når den er ryddet vel å merke
Noen ganger er det tilfeldighetene som bringer deg til et nytt sted. I dette tilfellet gikk vi av bussen på feil holdeplass da vi skulle til den mye omtalte badebyen Agia Anna, men oppdaget at vi i stedet befant oss på Agios Prokopios. Men det gjorde ikke så mye. Agios Prokopios er et koselig lite sted for en rolig dag på en annen strand enn den vi bruker hver dag ellers.

Å utforske denne "byen", som ligger knappe 10 minutter syd for Chora, er gjort på et øyeblikk. Det er for det meste noen små hvite hus rundt et veikyss ved stranden. Det er små hoteller og "Rooms to let" som dominerer, og det er også et utvalg av bil- og ATV utleie, et vaskeri og noen butikker. Byen synes å tiltrekke seg backpackere som ønsker å bo noen dager på et roligere sted enn i Chora, men skal man være her mer enn 2-3 dager tror jeg man fort kommer til å kjede seg.

Vi hadde knapt gått av bussen før vi ble tilbudt solsenger og parasoll på stranda. Prisen for disse var som på andre strender 6 euro. Vi forsto at det var tidlig i sesongen da vi så en traktor som kjørte rundt for å fjerne sjøgress fra stranden. Etter kort tid hadde den fjernet haugene sine og kjørt av gårde, så det ble stille og rolig på stranden. Håper at den kom tilbake neste dag, for stranden var ikke helt renset ennå. Særlig irriterende var et stort antall små fiskeskjeletter som av en eller annen grunn var skylt i land akkurat her og ikke vær særlig behagelige å tråkke på. Det første kvarteret gikk til å plukke opp så mange som mulig av disse for at barna ikke skulle tråkke på dem. Bortsett fra dette var stranden fin. Sanden er mer grovkornet enn på Agios Georgios, men så å si helt fri for steiner. Den er litt brådyp, særlig i begynnelsen, men barna lot seg ikke stoppe av dette.

Etter å ha både vært på Agios Prokopios og Agia Anna er konklusjonen av Agios Prokopios tiltaler meg mest. Utenom selve stranden er det litt mer fasiliteter og litt mer sjel over denne byen fremfor rivalen et steinkast lenger syd, som heller synes å tiltrekke seg pakketurister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten