onsdag 1. november 2017

Tallinn

Nærbilde av en måke. Tallinns gamleby i bakgrunnen.
En lokalkjent viser oss byen.

Høstferien 2017 hadde vi en liten virkelighetsflukt til Tallinn uten barn. Det er en kort reise både i avstand, kultur og klima, men de har en gamleby vi ikke har noe i nærheten av hjemme. Selv om Estland ikke er det billigste landet i Øst-Europa, så skal det lite for at både hotell og restaurantmåltider blir mye billigere enn hjemme. Tallinn er rett og slett en fin by å reise til hvis man vil unne seg noe ekstra i et par dager.

Foruten historiske bygninger i gamlebyen og Kadriorg, tok vi også noen turer utenfor bymurene for å se det mer moderne livet i Kalamaja og Rotermanni.

Gamlebyen med Toompea og Vanalinn

Gamlebyen i Tallinn er ikke større enn at man kan krysse den på 10-15 minutter. Den er nesten inntakt med historiske bygninger hovedsakelig fra renessansen. 

Kadriorg og Peter den stores sommerpalass

Noen kilometer øst for gamlebyen bygget Peter den store et sommerpalass etter å ha erobret Tallinn tidlig på 1700-tallet. Palasset funger nå som kunstmuseum.

Hotel Viru KGB-museum

I toppetasjen i Tallinns første skyskraper hadde KGB sine hemmelige lokaler hvor de overvåket de utenlandske hotellgjestene. Dette er nå blitt til et museum hvor man blir fortalt den bisarre siden av den kalde krigen.

Kalamaja og Telliskivi

Har man sansen for det alternative kan man ta turen til Kalamaja, like vest for gamlebyen. Trehusbebyggelsen her omtales gjerne som bohemkvarteret, og blant de nedlagte fabrikkene i Telliskivi har hipsterne fritt utløp med sine butikker og kafeer.

Rotermanni kvartal

Rotermanni er et lite kvartal med fabrikker som er bygget om til kontorer, kafeer og designbutikker.

Mat og drikke

Tallinn har mange gode restauranter, særlig i gamlebyen. Rettene er ikke veldig ulikt det vi er vant til hjemme, men har noen særegenheter vi gjerne tar med hjem. Og prisene er ikke minst lavere.

Reisen til Tallinn

Det praktiske om hvordan vi kom oss dit, via flyplasser, flyreisen og inn til byen.

Reisen hjem igjen

Mest om flyplassen i Tallinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten