søndag 22. mai 2011

Agia Anna

Fiskebåter til kai
Stranden i Agia Anna
For å få beveget oss litt mer rundt på øya uten å gjøre alt for mye av det reiste vi en dag til Agia Anna for å tilbringe dagen på stranda der. Agia Anna er en av byene på Naxos som nevnes oftest som overnattingssted og stranden der har fått mye skryt.

Bussene fra Chora til Agia Anna går fra havnen, men for vår del var det mer praktisk å hoppe på bussen ved CineAstra, en kino som ligger et kvartal fra hotellet vårt. Mens vi ventet på bussen ble vi praiet av en taxisjåfør som overbeviste oss om at det var vel så greit å ta taxi fremfor buss. Han hadde et poeng fordi de 9 euroene han tok for å kjøre den 15 minutters turen var kun 60 cent mer enn 6 bussbilletter ville ha kostet. Såpass er vi villige til å betale for å slippe å vente på bussen i stekende sol. Det får så være at 6 passasjerer i en vanlig taxi aldri ville ha blitt tillatt i hjemlandet.

Agia Anna som by er ikke mye å snakke om, og det er liten bredde av fasiliteter. Bortsett fra hoteller og restauranter talte jeg 2 butikker, inkludert et ganske stort supermarked, og en minibank. Stedet kan knapt sies å ha noen hovedgate, det er langs stranden det skjer.

Stranden deles av en molo hvor det ligger noen sightseeing- og fiskebåter. Vi slo oss ned på nordsiden av moloen, det var bare der det var satt ut solsenger foreløpig. Det hvilte en slags "stille før sesongen" stemning over stranden, og kafeen Palatia leide ut sine solsenger gratis frem til 1. juni. Stranden er fin og helt uten steiner. Den er mer langgrunn enn på Agios Prokopios, men det er et "trinn" ned i det man går uti. Det driver også litt sjøgress langs strandkanten. På dager med røff sjø kan det nok være mer fristende å bade sør for moloen, hvor det er en slags lagune, men stranden her virket mer brådyp.

Sammenliknet med nabobyen Agios Prokopios har nok Agia Anna den beste stranden, men utover dette var mitt inntrykk at dette var en kjedeligere by.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten