søndag 1. april 2018

Muir woods

En liten elv som renner gjennom en grønn skog. En tykk strestamme ved elvebredden.
Liten elv og store trær.

Etter å ha sett Rise of the Planet of the Apes hadde ungene et sterk ønske om å dra til Muir woods. Den beste måten å komme seg hit på er å ta båt til havnebyen Sausalito og ta skyttelbusser derfra til parken. For å reservere plass på disse bussene må man derimot være tidligere ute enn det vi var. 

Derfor endte vi opp med å bestille en langt dyrere reise med Tower Tours, som kostet drøyt 60 dollar per person.

Bussen gikk fra Fisherman’s Wharf, over Golden Gate og en halvtimes tid innover landet på den andre siden. Sjåføren skravlet i vei med en herlig sørstatsdialekt og hadde mye å si om historien til byen og skogen, samt et og annet om bilistene og sykliskene vi passerte på veien. Den siste delen av turen var rimelig halsbrekkende, med hårnålsvinger og bratte skråninger. Stol på sjåføren.

Bussen parkerte ved inngangen til Muir woods, hvor de som ikke hadde inngangsbillet inkludert i pakka måtte kjøpe det her. Ja, man må kjøpe billetter til skogen her til lands. På begge sider av inngangen er det muligheter for å kjøpe seg mat, hvorav den etter inngangen skal være best. Vi prøvde ingen av dem.

Trestammer som strekker seg mot himmelen og forsvinner mellom grenene.
Vanskelig å se tretoppene.

Muir woods er den enklest tilgjengelige av flere skoger i distriktet som domineres av de store coast redwood trærne, som kan være 2000 år gamle og bli 100 meter høye. Vanskelig å sjekke om det siste stemmer, for vi så sjelden toppen av trærne. Men solide stammer hadde de i hvert fall.

Turen går oppover langs en elv, og man kan krysse elven ved noen broer og gå tilbake på den andre siden når man synes man har gått langt nok. Man får brosjyrer med foreslåtte ruter og romslige estimater for hvor lang tid hver runde tar. Legg til rom for mange fotopauser.

En asfaltert sti med lave tømmergjerder mellom noen kraftige trestammer.
Det er godt opparbeidede stier hele veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten