onsdag 5. mai 2010

Assalah

Hovedgaten i Assalah etter mørkets frembrudd
Assalah, den delen av Dahab som trekker flest turister, er med sine mange strandkafeer og appell til unge reisende med små budsjetter et forsøk på å skape et arabisk Goa. Dette har man langt på vei lykkes med. Her er man først og fremst for å slappe av, dykke eller snorkle. Dette oppdager man straks man spaserer gjennom byen og konstanterer at her finnes det nesten bare kafeer, dykkerbutikker og overnattingssteder.
 
Kafeene, som gjerne er plassert på stranden, bygger alle på det samme konseptet. Man sitter på noen sofaputer på bakken ved noen lave bord hvor man enten kan spise, drikke øl, te eller ferskpresset juice, eller debutere med vannpipe. Fra høyttalerne strømmer det gjerne lyder av Bob Marley og Bob Dylan. Når mørket faller på tennes det opp bål for å skape litt stemning og at gjestene skal kunne holde på varmen.

Det er nesten litt for behagelig å kaste bort tiden på disse kafeene og man kommer lett i kontakt med andre turister her, men etter noen dager finner man ofte ut at dette blir litt ensformig. Da kan man følge hovedgaten sydover til den forlater stranden. Her finner man byens basar, stort sett med de vanlige souvenir-butikkene man finner andre steder, men med et litt mer variert utvalg av spisesteder.

For snorkling finner man de beste stedene i Eel Garden, stranden nord for byen. Ønsker man å bruke dagen på å bade og sole seg anbefales det heller å ta turen ned til Dahab City. For dykkere er det nok av dykkerbutikker som arrangerer turer. Man kan også melde seg på utflukter innover Sinai-halvøya, som f.eks. til Colored Canyon eller St. Katharina-klosteret og Sinai-fjellet, eller til snorklesteder som Blue Hole. Påmelding til slike utflukter er enklest å gjøre på hotellet, riktignok mot et lite mellomlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten