torsdag 25. juni 2015

Reisen til Lagos

Flyreisen

Sikten gjennom et flyvindu
Skyet vær på veien sørover

Tid: 25. juni 2015, kl 06:30
Sted: i lufta
Algarvekysten i Portugal har vært på ønskelista i årevis, men har stadig blitt prioritert ned til fordel for andre steder som tilfeldigvis har virket mer praktiske på våre tidligere ferier. Men nå er det endelig klart for spektakulære strender, historiske byer og masse portvin.
Vi har bestilt en leilighet i Lagos, havnen for de store oppdagelsesreisene. Etter lang tids søking på AirBnb og liknende nettsteder fant vi til slutt en passende leilighet på HomeAway.com, som ligger omtrent midt mellom strendene og sentrum av gamlebyen. Den første delen av ferien kommer vi til å holde oss til steder som er enkelt å komme til fra Lagos, mens vi har bestilt en leiebil for de siste dagene.
Vi er fortsatt oppe i tre barn, og minstemann Ask, som fyller sitt første år om noen dager, har nå blitt såpass stor at det kan bli en større utfordring å ha han med. Særlig flyturene kan bli en tålmodighetsprøve. I forkant av ferien kjøpte vi en ny reisetrille som går som håndbagasje på flyet. På den måten slapp vi styret med å pakke inn vogna og sjekke inn spesialbagasje. Vi sparer også en del plass i bilen, og ikke minst bæring på flyplassen.
Avgang var på det umenneskelige tidspunktet 06:00, noe som betød at vi måtte reise hjemmefra kl 3 på natta. At Ask plutselig fikk oppkast og feber kvelden før avreise, gjorde ikke skuldrene våre noe lavere. I dag virker han heldigvis litt mer pigg.
Vi hadde sjekket inn online før avreise, men automatene på Gardermoen ville av en eller annen grunn ikke gi oss bagasjelapper. Derfor måtte vi likevel stelle oss i den trege køen for manuell innsjekking. Sikkerhetskontrollen gikk heldigvis bedre, selv om jeg glemte å ta frem både telefon og iPad'er. Nytt av året er automatisk billettkontroll før sikkerhetssjekken.
Vel inne i avgangshallen kjøpte vi litt småting i Taxfree, noen baguetter på Upper Crust og tok ut masse euro (husverten vil ha pengene kontant når vi kommer). Da vi hadde gjort oss ferdige var det tid for å gå ombord i Norwegians fly til Faro.
WiFi på flyet fungerer bra, om enn noe tregt. Jeg fikk ihvertfall postet dette innlegget fra flyet :). WiFi kan også brukes til å se filmer, noe som koster 5 euro per film.
Bilde fra en fullsatt flykabin
Norwegians fly til Faro var helt fullsatt.
Innflyvningen til Faro var vakker, hvor flyet tok en sving over stranda og de lange sandøyene utenfor kysten. Da vi landet ble vi trykket inn på buss som kjørte oss den korte veien til terminalen. Bagasjen hadde kommet trygt frem, og vi fikk kjøpt oss litt vann fra en automat og besøkt toalettene før vi beveget oss videre.

Fra flyplassen til Lagos

Et hvitt hus i et grønt landskap sett fra motorveien.
Fra veien mellom Faro og Lagos.
Vi hadde på forhånd bestilt biltransport på nettet hos Shuttle Direct, noe som koster om lag 80 euro hver vei. Vi henvendte oss i en skranke i ankomsthallen og ble bedt om at vente en stund før vi ble hentet av en hyggelig eldre mann. Han gjorde oss også den tjenesten å ringe husholdersken der vi skal bo, fordi hun ikke snakker engelsk. Er det en ting jeg misliker, så er det å snakke i telefon med en som ikke snakker samme språk som meg.
Landskapet mellom Faro og Lagos er ganske så monotont, uten de store fotomotivene. Som i Spania kan man velge mellom to motorveier, en gratis, med mer trafikk og som tar lenger tid, og en avgiftsbelagt som går en halvtime raskere. Vi valgte det siste, og turen til Lagos tok i underkant av en time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten