onsdag 5. mai 2010

Strender

Stranden ved al Sakia er fin, men noe stenete bunn under vannet
Det kan virke som om turismen i Hurghada baserer seg på at turistene skal bo på et hotell med strandtomt og bevege seg minst mulig utenfor hotellets område. De langt fleste strandtomtene er nemlig okkupert av hoteller, og det er når man bor på et hotell uten egen strand at man savner det norske regelverket for bygging i strandsoner.

En av de få tingene som hadde utdatert i Lonely Planet siden den gikk i trykken i 1999 er kartet over Sigala som viser en stor offentlig strand. Da vi var der var denne stranden nemlig intet annet enn nok en stor byggeplass. Men en strand fant vi nær restauranten al Sakia som var tilgjengelig for almuen mot en inngangssum på 3,50 pund (ca. 10 kroner) og en baksheesh til mannen som gjorde klar solsenger til oss. Denne stranden hadde fin sand, men bunnen ble stenete etterhvert som vi gikk lenger ut i vannet.

Noe spesielt bra sted for snorkling var stranden ikke, men noen fargerike fisker kan man likevel finne. For å komme til de beste stedene for snorkling i Hurghada bør man melde seg på en båttur eller reise utenfor byen. Strendene langs byen er for det meste rensket fri for alt som heter koraller.

Mesteparten av vår reise foregikk i begynnelsen av januar, og på denne tiden av året er det egentlig for kaldt til at strandlivet er særlig fristende. Likevel holder temperaturen i vannet ca. 20 grader og i vindstille øyeblikk kan det også være behagelig å ligge i sola. Men noen særlig brunfarge ble det ikke på oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten