søndag 21. juli 2013

Granada sentrum

Katedralen, eller så mye av den som lot seg fotografere
Vi startet med å gå ned mot katedralen for å spise lunsj nede i sentrum. Arkitekturen i byen er ikke sammenhengende gammel, men da vi tok innsidevein mot katedralen befant vi oss i søndagsstille, trange gater mellom gamle hus med karakteristiske balkonger. Hist og her var det også en og annen bygning som med sine bueganger og relieffer tydelig minnet om byens arabiske middelalder. Den steinfargede katedralen fra 1500-tallet var så stor at vi nesten ikke fikk øye på den i de trange gatene. Selv ikke på det lille torget foran katedralen var det mulig å få fullt overblikk. Vi tok oss ikke tid til å gå inn, selv om vi gjerne ville.


Corral del Carbon (Kullgården), en av flere gjenværende bygninger fra arabisk tid
Etter å ha spist en middels god lunsj (2 * paella + salmorejo (en slags tomatsuppe) + pommesfrites + drikke til ca 50 euro) på Bar Pazie Gas på torget ruslet vi nedover byen og gjennom det fine torget Plaza Bib-Rambla, hvor det var litt mer folksomt enn foran katedralen.

Plaza Bib-Rambla, koselig i dag, men brukt til heksebrenning under inkvisisjonen

Granada sentrum var på mange måter koselig nok i seg selv, men etter den alt for korte tiden vi fikk i byen er mitt inntrykk at det er oppover åssidene man finner de virkelig koselige strøkene. Albayzin, bydelen som gir så vakker utsikt fra Alhambra, er et av områdene vi gjerne skulle hatt tid til.

Fra gaten oppover mot Alhambra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten