onsdag 5. mai 2010

Bading i Dahab

Det er mest å se der korallrevene åpner seg
Fisker observert ved Eel Garden
Mye rart i se i vannet
Stranden ved Dahab City er det beste stedet å bade
Dahab byr på gode muligheter for både dykking, snorkling og bading, men fordi alt ikke finnes på et sted er det nyttig å gjøre leksa si på forhånd for å finne de beste stedene. Den leksa innebærer også at desember og januar ikke er den tiden på året hvor bading er den mest fristende aktiviteten i Egypt.

Dykking

Det ble ikke noe dykking på oss under vårt opphold, men det var likevel ikke vanskelig å se at mulighetene var mange. Minst halvparten av butikkene langs stranden ved den nordlige enden av Assalah var dykkerbutikker som både arrangerer kurs og turer. Treningen foregår i et avgrenset område på stranden. Lonely Planet anbefaler at man velger arrangør med omhu fordi det varierer med hvor nøye man er med sikkerheten. I guideboka finnes en egen seksjon hvor arrangørene vurderes.

Snorkling

Det beste området for snorkling kalles Eel Garden og ligger bortenfor ved fyrhuset som ligger ved den nordlige enden av Assalah. Vi slo oss ned på noen solsenger på stranden som tilhørte hotellet Lighthouse, som lot oss benytte solsengene mot at vi kjøpte noe å drikke.

Til å begynne med er stranden svært langgrunn med steiner og koraller på bunnen, men såvidt dyp nok at det lar seg gjøre å legge på svøm. Fra første stund ser man både mange og fargerike fisker, men for de store opplevelsene bør man oppsøke åpninger eller kanten på revet. Slike åpninger er synlige fra land i form av turkis-fargede områder under vannet. Der var mengden med fisk og vegetasjon både mer rikholdig og mer fargerik.

Vi forsøkte oss på en ny snorkletur dagen før hjemreisen, men denne ble heller mislykket på grunn av den sterke strømmen som ble skapt av den enda sterkere vinden. Derfor fikk vi ikke prøvd ut andre områder skikkelig, men i området nord for fyrhuset skal det være flere svært bra områder. Vi så også enkelte lovende områder langs den lange stranden mellom Assalah og Dahab City.

Utstyr for snorkling fikk vi leid for bare 5 pund (drøye 10 kroner) i dykkerbutikken til Seven Heaven Hotel. Det er også mulig å melde seg på arrangerte turer til enda bedre steder i relativ nærhet.

Sandstrender

Stranden langs Assalah er stenete og ubehagelig å vasse. Ta derfor heller turen til Lagoon i Dahab City, som er en svært fin sandstrand. Vi forsøkte å komme oss dit ved å gå langs stranden, og selv det var en fin tur til å begynne med ble den etterhvert svært lang. Odden som skjermer bukta inn mot Dahab City var mye lenger enn vi hadde regnet med, og det flate og ensformige landskapet gjorde det vanskelig å orientere seg da vi bestemte oss for å ta snarveien tvers over. På den andre siden av odden var vannet så stillestående at det var langt fra fristende å bade i, men vi visste det ville bli bedre nærmere byen. Da vi omsider kom frem til Dahab City ble vi møtt av noen hoteller som hadde gjerdet inn strandtomten slik at vi måtte gå rundt hele den fordømrade byen for å komme til stranden. Derfor anbefaler vi heller å ta taxi (dvs hoppe på lasteplanet på en pick-up) eller gå langs veien som begynner ved basaren i Assalah.

Selv om Dahab City i seg selv er et svært kjedelig sted, er selve stranden likevel værdt turen. Det er den gylne sanden på denne stranden som har gitt Dahab sitt navn (Dahab betyr gull). På den nesten folketomme stranden tok vi oss til rette på noen solsenger som utrolig nok ingen krevde penger av oss for å bruke. Stranden består utelukkende av fin sand både over og under vann, og vi betalte ingenting for å komme inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten