torsdag 20. mai 2010

Alfama

Trikkestopp på Alfama
Castelo de Sao Jorge
Se, Lisboas eldste katedral
Alfama er åsen som ligger øst for sentrum og er den eldste bevarte delen av Lisboa. Bydelen er sjarmerende, om ikke en smule shabby, men det er også her turismen setter sterkest preg på gatebildet, hvor et overtall av butikkene er rettet mot nettopp dette markedet. Her er også Se, som er den eldste katedralen i byen, fra 1100-tallet.

For å komme dit tok vi direkte trikk fra Rossio. Trikkene som kjører opp i åsene er av Kardemommeby-typen og stammer visstnok fra før 1. verdenskrig, men de klarer likevel å skrangle seg opp de bratte og smale gatene. Turen kostet 1,40 euro. Vi gikk av trikken ved en utkikksplattform på linjens høyeste punkt. Etter å ha knipset noen bilder av utsikten mot elven, et par kirker og hustakene videre østover gikk vi videre oppover åsen for å komme til festningen.

Billetter til festningen selges i et overfyllt lokale for 5 euro, men det tok ikke så langtid for en kollega å skaffe billetter til alle. Vi gikk først langs brystvernet rundt festeningen og hadde veldig god utsikt over sentrum av byen. Senere gikk vi inn i festningens indre deler, gikk opp i tårnene og langs labyrintiske murer. Opplevelsen av festningen er best hvis man ikke vet at den ble ødelagt av jordskjelvet i 1775 og ble ikke bygget opp igjen før på 1930 tallet. Puritanere vil nok kalle hele greia en real fake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten