mandag 6. juli 2015

Rusletur til Ponta da Piedade

Utsikt ned mot en bukt mellom flere grotter og klipper.
Fra toppen av Ponta da Piedade kunne vi se ned mot stedene vi to dager tidligere hadde vært med båt.

Målet for dagens ekskursjon var et sted vi på sett og viss hadde vært før, bare en annen vei, nemlig Ponta de Piedade, odden med alle sine klipper og grotter som ender et par kilometer sørvest for Lagos.

En eng med avblomstrede planter med et høstlig rødskjær.
Vegetasjonen på platået er særegen.

Det var litt kronglete å finne den raskeste veien inn på veien som går ut til odden, men da fikk vi i det minste blitt kjent med området bak Praia Dona Ana, hvor det har vokst frem en egen liten ferieby, med restauranter og hoteller i alle kategorier. Da vi kom oss gjennom dette ble landskapet helt åpent, med tydelig beskjed om at her er det vinden som rår, selv om vi ikke akkurat merket spesielt mye til denne i dag.

Et hvitt fyrtårn med rødt tak.
Fyrtårnet på Ponta da Piedade viser veien til Middelhavet.

Veien ender ved et fyrtårn, hvor det også er parkeringsplass, en restaurant og noen butikker. Stiene som gikk rundt fyrtårnet og lenger ut på odden var heldigvis greie å komme frem på med barnevogn. Fra tuppen av odden kunne vi se ned mot grottene vi et par dager tidligere hadde vært med båt. Det var interessant å se klippene fra denne vinklen også, det gir om ikke annet et annet perspektiv på bildene.

En liten båt som kjører gjennom en grotte.
En fin dag for båttur i dag også.

Det går en trapp ned til en av buktene, hvor man kan ta en båttur rundt i grottene, men dette hadde jo vi allerede gjort.

Utsikten fra odden er selvsagt også helt grei. Østover kan man se tvers over Lagos-bukta, vestover helt til Sagres, der Europa slutter.

Utsikt over en bukt, med klipper i forgrunnen.
Utsikten over Lagos-bukta.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten