søndag 27. mars 2016

Balboa Park

En fontene på et torg med et tårn i bakgrunnen.
Bak inngangen til Balboa Park, med California Tower i bakgrunnen.

Balboa Park er den største parken i San Diego, og ligget på motsatt side av Downtown i forhold til sjøen. Vi kom dit gående sørfra, og måtte gå forbi mange parperingsplasser før vi kom til noe som var interessant. Det slo oss at det var veldig mange biler her til å være en park.

Først da vi kom til Palm Canyon syntes vi det ble spennende. Dette er en trang dal med mange palmer (derav navnet, sannsynligvis), og det var det første stedet vi følte noen form for ro.

En sti mellom høye palmer.
Palm Canyon.

Siden kom vi til El Prado, gaten som går gjennom hovedinngangen til parken. Her fikk vi et kart og gode tips på besøkssenteret. Rundt dette området ligger kremen av San Diegos museer, samt en god del scener, som The Old Globe, som ser ut til å være en slags replika av Shakespears gamle teater i London. Her er også det ikoniske California Tower, som ble bygget til en utstilling for hundre år siden.

Gågate med mange mennesker.
El Prado.

Vi gikk innover parken langs El Prado, som herfra er en bred gågate mellom museumsbygningene. Langs veien var det salgsboder og underholdning av ymse slag, samt påfallende mange som ville dele sitt livssyn, både kristne, muslimer og ateister. Gaten ender ved en rund plass mellom et naturhistorisk museum og et forskningssenter.

Vi gikk over en gangbro og kom først til Desert Garden, som er en fin kaktuspark. Like ved siden av ligger en meget vakker rosepark, med rosebusker i sirkel rundt en slags paviljong.

Mange rosebusker og en dam.
Rosehagen.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten