mandag 6. oktober 2014

Casares

Casares, sett fra utkikkspunktet ved parkeringsplassen.

Tid: Søndag 29. september 2014
Sted: Leiligheten

Feriens første oppdagelsestur gikk til Casares, ofte omtalt som "den hvite byen". Byen ligger ikke stort mer enn en halv times biltur inn i landet, på tildels bratte og svingete veier.

Vi klønet en del med hvor vi skulle parkere bilen. Før man kan se byen passerer man en godt skiltet gratis parkeringsplass, som så ut til å være litt vel langt utenfor byen. Vi kjørte derfor nærmere byen og klarte å rote oss inn i de trange gatene hvor vi bare kunne glemme å finne noen parkering. Vi prøvde deretter å finne tilbake til den første parkeringsplassen, men lot oss lure til å tro at det var den ved utsiktsposten like ved landeveien.

Helt grei utsikt fra denne boligen.
Denne utsiktsposten, som byr på fantastisk utsikt over hele byen der den ligger i all sin prakt nedover fjellsiden, er vel verdt en stopp, men det var alt for langt å gå derfra til byen. Den faktiske parkeringsplassen ligger 1 km lenger nede i bakken.

Vi valgte i stedet plan C, som var å parkere langs veien over byen, slik vi hadde sett mange andre hadde gjort. Her inntok vi først dagens lunsj, som er en egen historie i seg selv.

Etter å ha spist gikk vi litt bortover langs veien til vi fant en vei ned til byens sentrum. Denne gikk etterhvert over til trapper, noe som er upraktisk med barnevogn, men etter å ha bært vogna et stykke, kom vi ganske raskt over på en mer trillevennlig vei. Herfra gikk det enkelt ned til byens lille plaza, hvor vi kjøpte oss en is og nøt byen.

På torget i Casares.

Casares er, som ventet, utelukkende hvite bygninger, med unntak av kirken og det forfalne fortet som troner over byen. Byen er godt ivaretatt, med sine trange og bratte gater mellom 3-etasjers tradisjonelle hvite hus. Flere steder skimter man flott utsikt over dalene bortenfor byen, noen steder helt til havet.

Med litt grundigere lesing av kart fant vi en vei tilbake til bilen hvor vi ikke trengte å bære vogna, uten at omveien ble for lang.

En rolig gate i Casares.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten