søndag 16. juli 2017

Kreta

En liten, hvit kirke med klokke på toppen, øverst i en trapp med høye, hvite murer langs siden.
Liten kirke i Kandanos

Hele 3 ferier har vi tilbragt på Kreta, men kun den siste fra Paleochora har notater i denne bloggen. Jeg håper å få tastet inn dagboknotater fra de tidligere reisene om ikke så alt for lang tid. Alle våre reiser til Kreta har vært med små barn.

Hellas´største øy har både vakker natur, kystbyer med ulik grad av turisme og kulturminner fra Europas eldste sivilisasjon. Nordkysten av øya er flat, velutviklet og enkel å komme seg rundt på. Sørkysten er preget av bratte fjell og trange kløfter som fotturister elsker.

Fjellsider langs kysten i lavt sollys. Hustak i forgrunnen.
Solen går ned over Kretas sørkyst.

Dette er stedene vi har vært:

Chania

Den største byen på vestsiden av Kreta. Mest kjent for sin festning, gamleby og venetianske havn. Populært sted å reise til hvis man ønsker å kombinere sydenturen med en storbyferie. Vårt siste besøk i Chania beriket vi også med en tur i glassbunnbåt.

Paleochora

Den enklest tilgjengelige byen på sørkysten fra Chania. En idyllisk småby liggende på en halvøy med flere fine strender i nærheten og båtforbindelse til andre byer.

Elafonisi

En av Kretas mest berømte strender. En lagune i hvit sand og krystallklart vann. Men kanskje litt for populær?

Sougia

En liten kystby som ligger en tre kvarters båttur fra Paleochora. Lite annet å gjøre her å sitte på byens kafeer eller slappe av på steinstranden. Populært sted å campe for de som holder liv i flower-power backpackeridealet.

Kandanos

Landsby i en frodig dal langs veien mellom Chania og Paleochora. Et fint sted for en matpause mellom gamle gubber som drikker kaffe og spiller backgammon.

Rodovani

En vakker, men ikke spesielt innholdsrik landsby i fjellene mellom Palochora og Sougia. Byens eneste butikk gjør det likevel verdt et stopp for å handle lokale produkter.

Generelt om Kreta:

Reise til Paleochora

Om hvordan vi kom oss fra flyplassen i Chania til Paleochora.

Strender på Kreta

Alle strender vi har skrevet om på Kreta er samlet her.

Kjøre bil på Kreta

Om å leie bil, takle fjellveiene og kjøre i Chania.

Mat

Maten på Kreta er som gresk mat ellers, bare litt anneledes. Du har ikke vært på Kreta uten å ha spist dakos! Her kan du lese om alle måltider det var verdt å skrive om (og ikke).

Hjemreisen

Hvordan vi kom oss til flyplassen i Chania og vår opplevelse av den.

Stor bjelle hengende i et stativ. Grønne åser i bakgrunnen.
Klokke i Rodovani. Aner ikke hva den brukes til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten