mandag 12. april 2010

En reise i Egypt

Rundt årsskiftet 2001/2002 tok Ina og jeg en noe forsinket sommerferie til Egypt. Turen gikk innom følgende steder:

Kairo
Egypts heseblesende hovedstad, som i tillegg til pyramider og et spennende museum kan by på et utrolig folkeliv som spenner seg fra det helt moderne til det mest tradisjonelle av arabisk kultur mellom byens basarer og moskeer. Det finnes knapt en kjedelig gate i denne byen.

Luxor
En mer avslappende by ved Nilen som ligger på ruinene av oldtidens Theben. Her finner man Kongenes og Dronningenes Dal, samt en hel rekke med godt bevarte templer fra faraoenes storhetstid.

Hurghada
Et ekspanderende feriested for pakketurister og en nødvendig holdeplass mellom Luxor og Sinai.

Dahab
Et laid-back flower-power paradis på Sinai-halvøya som domineres av backpackere som har funnet det perfekte sted for å slappe av etter å ha gjort seg ferdig med å utforske Egypt.

Foruten å tilby verdens eldste og mest imponerende severdigheter, seiling på Nilen, bading og snorkling i Rødehavet, og en noe uvanlig fottur til Sinai-fjellet, var denne reisen ikke minst vårt første møte med arabisk kultur. Med tanke på at dette var samtidig som “krigen mot terror” pågikk i Afghanistan, var det mange som viste sin bekymring før vi reiste, men den viste seg straks å være grunnløs. Egypterne gir ikke slipp på sin viktigste inntektskilde så lett. Til tross for at det var nødvendig med strenge sikkerhetskontroller overalt, merket vi ingen tegn til aggresjon noe sted. Tvert om var egypterne nesten plagsomt imøtekommende, og vi fikk smertefullt erfare virkningen av den egyptiske baksheesh-kulturen.

Reisingen foregikk for det meste på egenhånd, med sekk på ryggen og Lonely Planet i handa. Alt som er skrevet på disse sidene er gjort med bakgrunn fra denne reisen, med supplement fra guideboken og Carl Grimbergs historiebøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten