torsdag 24. mars 2016

Sightseeingtur med trolley

En buss som likner en gammeldags trikk.
Old Town Trolley.

Old Town er startstedet for Old Town Trolley, en sightseeingbuss bygget som en gammeldags trikk, som arrangerer sightseeing over hele San Diego. Bussene går hver halvtime, og en billett koster 39 dollar. Turen tar om lag 2 timer og man kan hoppe av og på som man vil. Vi forsto at det var lurt å ikke gjøre dette senere på dagen, for da kan turene ta mye lenger tid på grunn av rushtrafikken. Det er bussjåføren som er guide, noe som gjør opplevelsen mer personlig enn på de store sightseeingbussene som har blitt vanlige i Europa, med ferdig innspilte fortellinger i et headset. Baksiden er at trolley'en til tider bråker ganske mye, slik at vi ikke alltid hørte hva guiden sa.

Et gatehjørne med Hard Rock Cafe.
Gaslamp quarter.

Trolleyen kjørte først ned til Seaport Village, området hvor vi bor, før den svingte innom Downtown og Gaslamp Quarter, et gammelt strøk hvor det er populært å gå ut om kvelden. Så kjørte vi over den 3 kilometer lange San Diego Bridge som går over til Coronado Island, et idyllisk forstadsområde med fin utsikt mot byen på den ene siden og noen flotte strender på den andre. Selv om det var en del folk på stranda, så er det litt i tidligste laget, selv her i sydlige California. Coronado Beach er nok også mer egnet for surfing enn for bading, med mindre man er veldig glad i store bølger.

Skyskrapere på andre siden av en bukt.
Utsikt mot sentrum (og hotellet vårt) fra Coronado Island.

Bussen kjørte tilbake til fastlandet og innom Balboa Park, en svær park som inneholder bl.a. San Diego Zoo og flere museer. Vi hoppet av bussen i Little Italy fordi vi ikke trengte å dra helt tilbake til Old Town.

En strand med noen få mennesker og et lite tårn.
Coronado beach.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten