tirsdag 7. juli 2015

Zoo de Lagos

En surikat som står på en stubbe.
Surikat-vakten passer på resten av flokken.

I dag har vi hatt vår første dag uten bading. I stedet tok vi bussen til Zoo de Lagos, en dyrepark ca 15 kilometer utenfor byen. Starten på dagen var ganske grå og det har vært en del vind, så det var en grei dag å være et annet sted enn på stranden.

Et skilt ved en vei som sier at det 50 meter igjen til Zoo de Lagos.
Zoo de Lagos ligger ca 15 kilometer utenfor Lagos, eller 30 minutter med buss.

Vi tok en rutebuss (rute 6 Vonda Verde) som startet utenfor Praca do Infante, som er ca 5 minutter fra der vi bor. Bussen kom 10 minutter etter angitt avgang, tok en runde inne i byen før den kjørte ut på landet, gjennom noen søvnige landsbyer og etter en halv time stoppet rett utenfor dyreparken.

En liten kenguru mellom noen kaktuser.
En kenguru har tatt seg en tur til kaktusparken.

Det er en enkelt park hvis man sammenlikner med Kristiansand og tilsvarende, hvor ulike dyrearter er plassert over et ganske lite område. Man spennende dyr fikk vi likevel se.

Det første eksotiske dyret (sett med portugisiske øyne) vi fikk se var reinsdyr. Mer imponerte var vi over kenguruene. Deretter fulgte et stort antall eksotiske fugler, deriblant papegøyer og parakitter. Det er så som så med inngjerdingen av fuglene, så det var ikke helt uvanlig å se en påfugl eller gakkgakk tusle rundt på stiene.

En krokodille liggende i vannflaten.
Hvem vil bade?

Da vi ble lei av fugler kom vi til blant annet noen flodhester, krokodiller, surikater, gaupe og otere. Høydepunktet var apene, og særlig gibbonene som drev med akrobatikk i tauene. Det var også et eget område med gårdsdyr, som geiter, høns og esler.

Noen otere.
Otere på jobb.

Det er en snackbar i enden av parken, hvor vi fikk kjøpt litt pizza, salat og crossanter. Vi brukte kanskje 3 timer i parken totalt, inkludert tiden hvor vi spiste lunsj, og da fikk vi vel med oss det meste som var.

En gabbon-ape som kaster seg fra et tau til en platting.
En gabbon tar seg en rusletur.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten