fredag 30. juni 2017

Reisen til Paleochora

Bilde tatt gjennom frontruta på en bil. Skogkledt fjellandskap utenfor.
Frodig landskap langs veien
Bilde tatt gjennom frontruta. Bilen kjører gjennom en liten by.
Flere fine byer ble passert underveis.

Det var rolig på flyplassen i Chania da vi landet. Virket ikke som det var noen andre fly enn vårt eget der. Begge koffertene kom trygt frem, til tross for problemene på Gardermoen. Ute i avgangshallen ventet en taxisjåfør på oss fra Paleochoras lokale taxibyrå. Vi valgte det enkleste, å betale 120 euro for å bli kjørt tvers over øya til Paleochora, fremfor å leie bil under hele oppholdet eller bytte buss i Chania med tre unger på slep.

Vi ble kjørt i en 9-seters minivan. Vi kunne ha sluppet unna med 90 euro for en vanlig bil, men nå hadde vi ihvertfall nok plass til både folk og bagasje. Vi hadde et kort stopp på en bensinstasjon for å kjøpe vann før vi først kjørte gjennom en haug med smågater før vi kom til en motorvei som tok oss et stykke vestover, før vi svingte inn på den svingete veien som krysser øya.

Den første delen av turen gikk gjennom et frodig landskap, før det gikk stadig oppover til et mer karrig fjellandskap. Flere fine byer ble passert på veien. Omsider kunne vi se havet foran oss, og ikke lenge etter kjørte vi over et høydedrag hvor vi fikk full utsikt over Paleochora.

Til slutt stoppet vi utenfor hotellet, betalte sjåføren og sjekket inn.

Gjennom sideruta på bilen ser man en by på en halvøy med havet på begge sider. Jente med telefon i forgrunnen.
Omsider kunne vi se Paleochora.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten