fredag 30. juni 2017

Middag på Veggera

Et stort kjøttstykke på sølvpapir. I forgrunnen småpoteter og et glass med øl i bakgrunnen
Kleftiko, slik Veggera serverer den

Etter en lang dag med mye reising gjorde vi det enkelt med middagen. Vi gikk i retning sandstranden og så etter det første og beste stedet som kunne tilby noe glutenfritt. En pizzeria og et gatekjøkken falt igjennom, og vi kom helt til stranden før vi fant Veggera, som er en strandrestaurant med servering både innendørs og nede på stranden. Og nei, man får ikke bare vegetarmat her. Vi satte oss nede på stranden, selv om mørket hadde snytt oss for utsikten. Denne delen av byen er heller rolig på denne tiden av døgnet. Vi skulle erfare at det er i den andre enden av byen det er liv på denne tiden av døgnet. Men akkurat i kveld var det helt greit å ha det rolig rundt oss.

Maten skulle vise seg å være bedre enn man forventer på strandrestauranter. Jeg spiste en kleftiko, altså lammekjøtt stekt i folie med fetaost og tomat. Meget saftig kjøtt. Ina spiste en kyllingfilet hun var fornøyd med, og Brage klaget heller ikke på sin kylling souvlaki. Ylva og Ask spiste hver sin spaghetti carbonara, mye større enn noen av dem klarte å spise.

Regningen kom på 55 euro, inkludert en smoothie, 2 brus og to Mythos. Hellas er fortsatt billigere enn andre europeise land. Med regningen fulgte det dessuten en liten iskrem til hver og en liten karaffel med lokal likør som jeg ikke fikk med meg navnet på. Fin tradisjon dette, å spandere litt søtt sammen med regningen.

Andre middag:

Sol som går ned bak en fjellside. I forgrunnen en strand med parasoller. Nærmest kamera, noen trær som rammer inn motivet.
Solnedgangen sett fra Veggera.

På søndagen over en uke senere kom vi tilbake til denne restauranten for en ny middag. Etter å har prøvd et utall andre restauranter savnet vi Veggeras litt mer kreative touch i menyene. Denne gangen kom vi også i tide til å se solnedgangen.

Brage og Ylva gikk begge to for en gresk salat i dag, en smule overraskende. Ina og jeg gikk begge for et langstekt svin i ølsaus. Dette er retter vi savner hos andre restauranter her i Paleochora. I dag snublet kelnerne stygt under bestillingen. Først fikk vi bare en porsjon av denne retten, mens vi hadde bestilt to. Dermed måtte Ina vente lenge på sin (hun fikk spise litt av min mens hun ventet, bare for å ha nevnt det). Likevel hadde de klart å få det med på regningen, slik at det sto tre retter på regningen. Dette fikk vi heldigvis rettet opp i uten diskusjon.

Etter middagen tok vi et par drinker, slik at regningen, etter å ha blitt korrigert, kom opp i 70 euro. Hadde vi ikke hatt drinkene, hadde vi nok vært nede i 50 euro, noe som er et mer normalt nivå for en middag.


Gylne stykker svinekjøtt på et sort steinfat. Risott i forgrunnen.
Langstekt svin med ølsaus og sitronrisotto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten