Denne bloggen er gammel

Alle innlegg er flyttet til min nye reiseblogg på wordpress.com.

fredag 5. oktober 2018

Monte Baldo

Gondol i taubane på vei ned en fjellside. Fjell og sjø i bakgrunnen.
Det går taubane til toppen av Monte Baldo, men det kan være raskere å gå enn å stå i kø.

Langs østsiden av Gardasjøen ligger den over 2000 meter høye Monte Baldo, som gir deg en liten smak av Alpene mens man er i området. For å komme dit kan man ta en taubane fra Malcesine.

Taubanen starter i en bygning som likner en romstasjon 5 minutter fra sentrum av byen. Vær forberedt på lang kø. For vår del sto tok det nesten en time fra vi kom dit til vi hadde kjøpt billetter og kommet oss inn i en gondol. På en mellomstasjon hvor vi måtte over til en annen gondol ventet en ny kø, men ikke like ekstrem denne gangen. Det er plass til 40 personer i hver gondol, og det føles like trangt som det høres ut. En tur-returbillett kostet 22 euro per voksen.

Paraglidere som legger ut fra skråningen.
Mange valgte den raskeste veien ned.

Endestasjonen ligger på 1780 meter. Herfra er det flere turmuligheter, blant annet opp til toppen. Vi nøyde oss med å rusle nordover for å bedre utsikt mot sjøens nordlige ende og innover Alpene. Det er svært enkel å gå rundt. Selv om det er bratte kanter på begge sider består selve fjellryggen av en bred gresslette.

Nær den nordlige enden av platået er utfartsstedet for paraglidere, for de som foretrekker returen på den måten. Det holdes også alpakkaer der oppe, og et skjerf i alpakkaull ble min souvenir fra fjellturen.

Gondolturen tilbake til Malcesine gikk heldigvis mye raskere enn turen opp, men helt fritt for kø var det ikke nå heller. Om det ble verre kø senere på ettermiddagen vet jeg ikke.

En hvit alpakka som poserer, mens noen andre spiser i bakgrunnen.
Det er alpakkadrift på fjellet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten